‘Mijn vriendin koos ervoor om haar opa’s erfenis niet met mij te delen’

erfenis

‘Ik moet alles betalen terwijl zij genoeg heeft om nooit meer te hoeven werken’

Lucas en zijn vriendin zijn al tien jaar samen en delen alles, inclusief een gezamenlijke rekening. Onlangs heeft Lucas ontdekt dat zijn vriendin zeven jaar geleden een grote erfenis heeft ontvangen, maar desondanks laat ze hem over het algemeen meer betalen. Lucas heeft op Reddit om advies gevraagd over deze kwestie.

Eigen rekening

“Mijn vriendin en ik zijn zes jaar geleden bij elkaar ingetrokken. We huren een appartement en hebben afgesproken dat ik 75 procent van de huur betaal, omdat ik zo’n 25 procent meer verdien dan zij”, begint Lucas zijn verhaal. De twee hebben een gezamenlijke rekening waarmee ze dingen betalen zoals boodschappen, reparaties en de huur, maar ze hebben ook beide hun eigen rekening die ze gebruiken voor leuke dingen voor hunzelf, legt hij uit.

Dure handtas

“We gingen laatst uit eten voor haar moeders verjaardag met het gezin, mijn vriendin had haar moeder een mooie handtas cadeau gedaan. Haar zus zei iets over dat dat een dure tas moet zijn geweest.” Lucas vroeg aan zijn vriendin hoe ze dat had kunnen betalen, want de tas bleek even duur te zijn als vijf maanden huur voor het stel. “Ze zei dat ze had gespaard. Toen begon haar zus te lachen en zei: ‘Ja dag, dat geld komt rechtstreeks uit de erfenis van opa’.”

Lees verder op de volgende pagina.

Array