Met deze noot verwijder je gemakkelijk krassen van een houten vloer

Door deze gezonde snack zijn krassen in houten vloeren verleden tijd

Sommige woningen zijn gezegend met prachtige houten vloeren. Een houten vloer geeft een warme uitstraling aan je interieur. Toch is het onderhoud van deze vloeren niet altijd even makkelijk. Zo kunnen er bijvoorbeeld lelijke krassen op het hout ontstaan, wat na verloop van tijd een doorn in het oog kan zijn. Gelukkig hebben we een zeer simpele truc om deze lelijke krassen binnen een paar minuten uit de vloer te halen.

Het enige dat je nodig hebt is deze simpele noot.

Krassen houten vloer

Het blijkt erg gemakkelijk te zijn om oppervlakkige krassen uit houten vloeren te verwijderen: met een paar walnoten! Gebruik voor deze tip de walnoten zelf en niet de harde omhulsels. Breek een aantal losse walnoten in kleine stukken. Wrijf een aantal keren met de stukken walnoten goed over de kras in de houten vloer. De walnoten geven een bepaalde olie af, wat de kras bedekt. Pak een schone doek en wrijf over de vloer heen met draaiende bewegingen. Je zal zien dat de kras als sneeuw voor de zon is verdwenen!

Zo werkt het

Uit de walnoot komt een bepaald soort olie. Deze olie trekt in de diepte van de kras in de houten vloer. Wanneer de olie in de kras zit, droogt deze uit en hard het uit. Voor de vloer versterkt dit de vezels. De walnoot is daarnaast ook een natuurproduct, wat het compleet veilig maakt om voor de houten vloeren te gebruiken. Tenslotte laat de olie uit de walnoten een mooie glans achter op de vloer. Alleen maar win-win, dus!

Lees ook: Om deze reden moet je azijn rond je ramen spuiten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Eigen Huis & Tuin, Margriet | Beeld: Videostill, YouTube