Om deze reden moet je azijn rond je ramen spuiten

Zeker het proberen waard!

De zon laat zich eindelijk zien en dat betekent dat we graag de ramen van het huis opendoen voor frisse lucht. Hoewel de frisse lucht welkom is, is het ongedierte niet zo welkom. Ook als de ramen niet open zijn lijkt het wel alsof de insecten -waaronder die vervelende muggen- toch binnenkomen tussen de kieren.

Met dit trucje is het bovengenoemde scenario echter verleden tijd.

Azijn

Je kunt insecten op afstand houden met behulp van een beetje azijn. Doe 150 milliliter water en 150 milliliter in een spuitfles en schud de fles even zodat de vloeistoffen goed met elkaar worden vermengd. Spuit het frame van je ramen zowel binnen als buiten -als je in die gelegenheid bent- met het mengsel. Muggen houden niet van deze geur en blijven op afstand.

Spinnen

Het mengsel houdt niet alleen muggen, maar ook spinnen op afstand. Azijn bevat een zuur waar spinnen niet tegen kunnen. Spuit het mengsel dan ook op plekken waar je spinnen vaak ziet, denk aan kasten en hoeken. Hoewel azijn een behoorlijk sterke geur heeft, hoef je je geen zorgen te maken om deze aanwezige lucht in je slaapkamer en/of woonkamer. Zodra de azijn is opgedroogd, ruik je het niet meer.

Als je nog geen fles met azijn in huis hebt, kun je het beste meteen eentje aanschaffen. Je kunt het namelijk voor nog veel meer andere dingen gebruiken.

Lees ook: 7 tips bij het gebruiken van een Swiffer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Wikimedia Commons, Karl 432