Pindakaas is niet alleen lekker op brood, je kan er veel meer mee! Dit wist je nog niet

Als je dit leest ga je direct pindakaas op je benen smeren

Als je ons vraagt wat ons lievelingsbeleg voor op brood is dan antwoorden wij zonder te twijfelen: pindakaas. Dit heerlijke smeuïge pindasmeersel verveelt nooit en het bevat nog eens heel veel gezonde voedingsstoffen ook. Maar wist je dat pindakaas niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens heel erg handig is? 

Je kan het gebruiken voor talloze klusjes in en om het huis!

Krassen
Voor je er erg in hebt zit er weer één: een dikke kras op je houten tafel. Niet fijn, maar wat doe je eraan? Nou, even naar de voorraadkast lopen om je pot pindakaas tevoorschijn te toveren! Dit broodbeleg doet wonderen als het om krassen gaat. Wrijf wat pindakaas (zónder stukjes noot) op de kras en laat dit 30 minuten intrekken. Wrijf nu met een doek je pindakaas weg en de kras is verdwenen!

Leer
Leren banken, stoelen, schoenen en tassen: deze kan je perfect oppoetsen met wat pindakaas, wel de stukjesvrije variant. Beetje op een zachte doek doen en wrijf dit zachtjes op het leer: je spullen glanzen er weer over.

Stickers
Lijm gemorst of krijg je die irritante sticker niet van een bord? Kauwgum in je haar? Dit los je allemaal eenvoudig op met pindakaas. Smeer de lijm, sticker, of kauwgum in met pindakaas. Laat dit een minuut of 2 zitten en je wrijft het zo weg.

Scheerschuim
Dit klinkt heel raar, we weten het. Maar als je je benen wil scheren en je hebt geen scheerschuim bijdehand, grijp dan eens naar de pindakaas. Het beleg heeft een hoog oliegehalte, waardoor het heel goed glijdt en zich dus perfect leent als scheergel! Breng een laagje aan op je benen en scheren maar. Het hydrateert je huid ook nog eens intensief, win-win!

Lees ook: Na het lezen van deze tip gooi jij je lege ketchupfles nooit meer weg! Heel handig dit!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Trendbuzz | Beeld ter illustratie, Pixabay