Dit zijn de do’s en don’ts tijdens het shoppen in een kringloopwinkel

Wedden dat jij wat mooie dingen op de kop gaat tikken

Shoppen in een kringloopwinkel: je moet er van houden. Waar de één de mooiste dingen in een kringloopwinkel shopt, komt de ander altijd met lege handen thuis. Ben jij diegene die nooit kan slagen in een kringloopwinkel? Geen zorgen, want met deze handige tips ga je in de toekomst vast en zeker iets leuks scoren. Of het nu voor je interieur of kledingkast is. Wij gaan je helpen! 

1. Verwacht niet te veel

Heb jij een tripje naar de kringloopwinkel op de planning? Grote kans dat je in je hoofd al fantaseert over alle leuke dingen die je gaat kopen. Ai, stop hier maar gauw mee. Menig kringloopliefhebber verlaat de kringloopwinkel vaak met lege handen. Je moet geluk hebben dat je iets moois tegen komt, dus verheug je niet op allerlei aankopen.

2. Niet elke kringloop is hetzelfde

De ene kringloop is dan andere kringloop niet. Sommige kringloopwinkels zijn erg selectief en verkopen alleen de mooiste spullen. Andere kringloopwinkels verkopen alles wat er binnen wordt gebracht. Beoordeel zelf welke kringloop je leuk vindt en zoek op internet naar meerdere locaties – en lees vooral ook de recensies!

3. Neem de tijd

Een bezoekje aan een kringloopwinkel kost tijd. Maak rustig een wandeling langs alle schappen en wees vooral niet gehaast. Ga je als een razende door de kringloopwinkel? Wedden dat je alle mooiste spullen niet opmerkt?

4. Bekijk alles per stuk

In menig kledingwinkel wordt alles zo opgesteld dat je spullen al vanaf een afstandje kunt beoordelen. In een kringloopwinkel is dit echter héél anders. Op zoek naar echte kringloop schatten? Bekijk elk kledingstuk of woonartikel één voor één. Echt waar, pas dan ga je de mooiste dingen vinden.

5. Let op de kwaliteit

Heb je een ontzettend leuke klok gevonden, maar werk-ie niet meer? Dé perfecte oversized blazer gevonden, maar lijkt de stof niet mooi meer? Denk goed na of je dit nog kunt opknappen of dat het helaas niet meer te redden is.

6. Wees creatief

Een fantastisch kastje met lelijke deurknoppen? Dat kun je gemakkelijk veranderen. Met een set nieuwe deurknoppen, een likje verf, een spuitbus of een poetsbeurt maak je van de mooiste vintage items een echte eyecatcher. Wees creatief en laat je niet misleiden.

7. Doe eens gek

Dit is eigenlijk de meest belangrijke regel tijdens het shoppen in een kringloopwinkel. Je komt hier niet om een basic IKEA-kast of een simpel wit t-shirt te scoren. Je bent op zoek naar iets unieks, geks of uitgesproken. Het is belangrijk dat je eens uit je comfort zone stapt en dat ene gekke vaasje gewoon eens op de kop tikt. Wedden dat het voor veel complimenten gaat zorgen?

Lees ook: Niet dood te krijgen: deze 8 kamerplanten overleven het in elk interieur

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Eigen Huis & Tuin | Beeld: Unsplash