Niet dood te krijgen: deze 8 kamerplanten overleven het in elk interieur

Deze krachtpatsers zijn bijna niet dood te krijgen

Anno 2020 tovert menig interieurliefhebber zijn stekje om tot een heuse urban jungle. Allemaal leuk en aardig, maar de boel is pas Pinterest-proof als je planten er fris en fruitig bij staan. Ben jij niet gezegend met een stel groene vingers en kies je al gauw voor een neppe variant? Zonde, want met deze 10 kamerplanten kun je de mist niet in gaan. 

1. Cactus

Met stipt op nummer één staat de cactus. De cactus kan goed tegen droge ruimtes en overleeft het gemakkelijk zonder een maand lang water te krijgen. Zet ‘m in de zomermaanden niet in de felle zon, aangezien-ie daar door het overvloed aan minder zonnige dagen niet meer tegen kan.

cactus

2. Graslelie

Dit vrolijke plantje vraagt om weinig aandacht. Geef hem niet te vaak water en zet hem op een lichte plek. Wedden dat de graslelie in leven blijft?

graslelie

3. Aloë Vera

Deze woestijnplant is net als de cactus een echte bikkel die het in elk interieur goed doet. Deze plant heeft bijna geen water nodig en kan gemakkelijk in de vensterbank geplaatst worden. Een beetje zonlicht vindt deze plant namelijk erg fijn.

aloe vera

4. Calathea

De Calathea wordt ook wel de Peacock Plant genoemd. Deze plant is er in verschillende soorten, aangezien je ‘m met golven, ribbels of bloem kunt aanschaffen. Deze opvallende plant fleurt je interieur direct op en heeft tweemaal per week een scheutje water nodig. Een kind kan de was doen, toch?

calathea

Benieuwd naar meer kamerplanten die niet dood te krijgen zijn? Lees dan verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2