Spijt van een verstuurd appje? Zó verwijder je het bericht uit de WhatsApp-chat!

 

punt

Je kan eindelijk een WhatsApp-bericht verwijderen

Het is ons allemaal weleens overkomen, het versturen van een appje dat niet de bedoeling was. Een berichtje in de verkeerde groepschat gezet, een bericht naar de verkeerde persoon verstuurd of in een aangeschoten bui iemand geappt op wie je een beetje een oogje hebt, het liefst wil je dan door de grond zakken. Waarom kan je het niet verwijderen?!

Tot nu toe kon dat inderdaad niet en moesten we gewoon maar door de zure appel heen bijten.

Zeven minuten
We hebben allemaal weleens iets te haastig op de verzendknop gedrukt, met alle gevolgen van dien. Gelukkig is daar nu een oplossing voor: je kan het verkeerde bericht makkelijk verwijderen uit een gesprek! Als je een berichtje via WhatsApp verstuurt, kun je dat meteen erna verwijderen uit je appgesprek. Dat moet wel redelijk snel: je hebt zeven minuten om het tekstje te wissen. Na die tijd kan dit niet meer. Je kunt berichtjes verwijderen uit een-op-eengesprekken, maar ook uit groepsdiscussies.

Zo moet het
Ga naar het gesprek waarin je het bericht hebt verstuurd dat je wilt verwijderen. Klik op het bericht dat je wilt verwijderen en houdt het ingedrukt. In het scherm dat volgt kun je nu aangeven dat je het bericht wilt verwijderen. (Het kan zijn dat je eerst op het ‘>’ icoontje moet klikken, zodat je menu opschuift naar rechts). Daarna krijg je de melding dat het bericht is verwijderd! Zo simpel is het! De ontvanger ziet wel dat je de boodschap hebt weggehaald: er blijft een melding in het scherm staan dat het bericht is verwijderd. Bedenk dat dit ook vragen kan oproepen. Best kans dat de ontvanger wil weten wat je hebt weggehaald en waarom. Daarnaast moeten jullie allebei de nieuwste versie van WhatsApp hebben.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash