Spotify laat je vanaf nu tegelijk met vrienden dezelfde muziek luisteren

spotify vrienden

Met deze nieuwe feature luister je samen – uiteraard op afstand – naar dezelfde muziek

Goed nieuws voor alle muziekliefhebbers. Spotify biedt je vanaf nu de mogelijkheid om al je favoriete plaatjes tegelijk met je vrienden te beluisteren. En nee, je hoeft hier voor niet je oordopje in het oor van een ander te duwen, je doet dit namelijk veilig op afstand. 

Group Sessions-functie

Met de Spotify Group Sessions-functie kan iedereen met een speciale code deelnemen aan de afspeellijst. Vervolgens kan deze muziek afgespeeld worden en luister je samen met je vrienden naar dezelfde nummers. Iedereen kan de lijst pauzeren, een nummertje over slaan of een nummer opnieuw afspelen. Daar komt nog bij: het aantal deelnemers is onbeperkt – oftewel: dat kan een flinke chaos worden.

Geschikt voor Premium gebruikers

Op dit moment is Spotify deze nieuwe functie aan het testen. Dit betekent dat alleen Premium Spotify-gebruikers toegang hebben tot deze functie en er dus nog wat kinderziektes in kunnen zitten. Toch denkt de streamingdienst duidelijk met muziek- en feestliefhebbers mee, want een feestje op afstand wordt hierdoor een stuk gezelliger. Dus, trommel je vrienden op, zet de playlist aan en schenk een drankje in.

Lees ook: Dit zijn de 5 ongeschreven regels die bij elk kappersbezoek gelden

Bron: NU | Beeld: Unsplash