Slaat de vonk over? Zo voorkom je statische elektriciteit op je meubels!

statische elektriciteit

Zo voorkom je statische elektriciteit

De vonken slaan letterlijk over tussen alle mensen om je heen, je huisdier(en) of zelfs voorwerpen. Je kunt er niks aan doen, maar de schokjes vliegen over en weer. Hoe kan dat toch en belangrijker; hoe kom je er weer vanaf?

Ook meubels kunnen je een flinke schok geven.

Luchtvochtigheid

Laten we je eerst even vertellen hoe het kan dat je in de winter zo veel last hebt van statische elektriciteit. Dit komt door de droge lucht. De luchtvochtigheid is in dit seizoen namelijk veel lager dan in andere seizoenen. Daarbij wil je ook graag een lekker warm huis hebben en de verwarming zorgt voor een nóg drogere lucht. Als jij daarbij ook nog eens een droge huid hebt, dan ben je extra gevoelig voor statische elektriciteit. Gelukkig kun je het wel verminderen.

Ontladen

Draag allereerst zo min mogelijk synthetische stoffen en zorg ervoor dat je geen ontvettende producten in je haar of op je huid smeert. Een vettige huid voorkomt schokken voor een groot gedeelte. Smeer je handen en huid daarom ook wat meer in met vochtinbrengende crèmes. Een andere tip is om een veiligheidsspeld in je zak te doen. De speld neemt de lading over, waardoor jij geen schok krijgt.

Sopje of spray

Krijg jij veel schokken van een bepaalde meubel? Het kan helpen om je meubels in te smeren met warm water vermengd met een beetje conditioner. Dit zorgt voor een klein vet laagje, dat dient als beschermlaagje tegen het schokken. Er bestaan ook antistatische sprays. Als je die op je bank of stoel sprayt zal-ie een stuk minder schokken geven.

Lees ook: Ook zoveel last van statisch haar? Zó verhelp je dat!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Womens Health | Beeld: pexels