Ook zoveel last van statisch haar? Zó verhelp je dat!

Zo houd je je kapsel in bedwang

Als het buiten koud is, zetten we de verwarming op standje oven. Fijn voor die onderkoelde ledematen, maar minder prettig voor je haar. Het wordt statisch, knettert, plakt aan je gezicht vast en lijkt in de verste verte niet meer op een kapsel. 

Wat kun je ertegen doen?

1. Shampoo en conditioner.

Vooral droog haar heeft de kans statisch te worden. Gebruik daarom liever niet shampoos die je haar uitdrogen (denk hierbij aan anti-roos shampoo, zilvershampoo etc.) en zorg ervoor dat je je haar gevoed houd door middel van conditioner. Een voedend haarmasker kan ook een goed idee zijn.

2. Borstelen

Waarschijnlijk borstel je iedere dag je haar, maar heb je je er wel eens in verdiept wat dit met je lokken kan doen? Gebruik je een borstel van plastic of metaal, dan is de kans groot dat het statisch wordt. Gebruik liever een borstel van hout met nylon en varkenshaar; dit haalt de elektrische lading uit je haren.

3. Wax

A little wax goes a long way: door een beetje wax of een ander vet product te gebruiken (olie kan bijvoorbeeld ook). Heb je dat even niet bij je? Een beetje handcrème doet ook wonderen.

5. Droogtrommeldoekjes

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar met een droogtrommeldoekje over je haar wrijven van de haarwortel tot de punten zal ervoor zorgen dat je haar rustig blijft. Droogtrommeldoekjes voorkomen namelijk ook dat je was statisch wordt.

7. Vermijd föhnen of stylen

Föhn of stijl je je haar met een elektrisch apparaat, dan heb je de kans dat extra statisch wordt. Daarnaast maak je het er niet beter op als je er ook nog eens een muts en een sjaal overheen gooit.

Lees ook: Scrub of peeling: wat is het verschil en wat is beter voor je huid?

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pexels