Met déze tip zijn je autoruiten binnen een handomdraai ijsvrij! Heel handig dit!

autoruiten

Nooit meer uren krabben!

De herfst heeft zijn intrede nu echt gedaan en het wordt steeds kouder buiten. De eerste nachtvorst heeft zich zelfs al aangediend! Dit betekent niet alleen dat de winterjassen weer uit de kast getrokken moeten worden, maar ook dat de autoruiten in de ochtend weer vol zitten met ijs. Gelukkig hoef je met deze tip niet meer uren te krabben in de ochtend! 

Nooit meer ergernis in de de vroege ochtend!

Zicht belemmeren
Het hebben van goed zicht in een auto is essentieel; wanneer een autoruit beslaat door vocht of wanneer deze bedekt is met ijs (zoals in de herfst en winter vaak voorkomt) kan dit het zicht ernstig belemmeren, wat de veiligheid van de verkeerssituatie niet ten goede komt. Daarnaast kan autorijden met een dichtgevroren ruit je ook een fikse boete opleveren. Het ijsvrij maken van de autoruit kan echter een hele vervelende bezigheid zijn, voornamelijk wanneer je haast hebt.

Zelfgemaakt middel
Je kunt gelukkig heel makkelijk je autoruiten ijsvrij maken met een zelfgemaakt middeltje. Hier heb je een sprayfles, 1/3 deel water, 2/3 deel pure alcohol (dit is onder andere verkrijgbaar bij de Kruidvat) en een eetlepel afwasmiddel. Vul de sprayfles voor 1/3 deel met water en 2/3 deel met pure alcohol. Doe de eetlepel afwasmiddel ook in de fles en schud het mengsel door elkaar. Neem ‘s ochtends, wanneer je ijs op je autoruiten hebt, de fles en spuit het goedje over de ruiten heen. Laat even intrekken en zie hoe het ijs als sneeuw voor de zon verdwijnt!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: archief | Beeld: The Sun