8 tips om net wat makkelijker geld te kunnen sparen

sparen weinig geld

Wellicht kunnen deze handige tips je helpen

Sparen is een belangrijk onderdeel in ons leven. Het geeft je een doel en zorgt ervoor dat je op onverwachtse momenten wat achter de hand hebt. Hoe belangrijk het ook is, sparen is niet altijd even gemakkelijk. Uiteraard kunnen wij niet in ieders portemonnee kijken, maar een aantal handige spaartips – die ook haalbaar zijn met weinig geld – zijn altijd welkom. Succes! 

1. Maak er een wedstrijd van

Ken je iemand uit je omgeving die ook wat meer wil sparen? Daag elkaar dan uit. Wanneer je competitief bent, gaat een ‘wedstrijdje sparen’ je helpen je spaardoel te bereiken.

2. Leg meevallers gelijk aan de kant

Een dertiende maand, vakantiegeld of een bonus gekregen? Zet de boel gelijk opzij. Hoe moeilijk het ook is, hierdoor ga jij je spaardoelen sneller bereiken.

3. Zoek cashback acties uit

De volle mep betalen en achteraf geld terugkrijgen? Yes, dat is wat een cashback actie inhoudt. Houd cashbackacties eens in de gaten door te kijken naar de krantjes van de supermarkt of download de app Scoupy – hier vind je namelijk enorm veel goede cashbackacties die je bij veel supermarktketens kunt gebruiken.

4. Verdien wat bij

Extra geld is altijd welkom, helemaal wanneer je aan het sparen bent. Probeer wat extra bij te verdienen door oude spullen te verkopen, folders te bezorgen, koffie rondbrengen in een verzorgingstehuis of oppassen bij iemand in de buurt. Verplaats je bijverdiensten meteen naar je spaarrekening.

5. Spaar alles wat je bespaart

Heb je een goede aanbieding gevonden? Bekijk dan hoeveel geld je bespaart hebt en boek dit meteen naar je spaarrekening. Hoe moeilijk het ook is: voor de meeste producten geldt dat je het zonder aanbieding waarschijnlijk ook had gekocht.

6. Betaal één maand bijna niets

Probeer een maand enorm streng te zijn voor jezelf. Je koopt in deze maand alleen de dingen die je écht nodig hebt. Denk hierbij aan de huur, boodschappen en andere vaste lasten. Alle andere dingen als een thuisbezorgmaaltijd of een nieuw kledingstuk sla je deze maand even over. Tip: doe dit samen met een vriend(in), zodat je elkaar kunt steunen. Het is lastig, maar het is een leuke uitdaging.

7. Pas je levensstijl aan

Sparen met maar weinig geld vraagt om toewijding. Sla jij geen enkel drankje op het terras of shopdagje af? Dan ben je sowieso al fout bezig. Licht je omgeving in van je spaarplannen en verzin een creatieve manier om het ook leuk te hebben. Denk bijvoorbeeld aan drankjes drinken in de tuin of op het balkon.

8. Leen een beetje

Lukt het niet om je spaardoelen op tijd te bereiken? Dan heb je altijd nog de optie om geld te lenen. Stel je voor dat je huis kapot gaat of de badkamer niet meer naar behoren werkt, dan is dit een uitkomst. Aan geld lenen hangt altijd een risico, maar door je goed te verdiepen in het lenen van geld vindt je uiteindelijk een leenvorm die bij jou past. Let er wel op dat je alleen geld leent voor écht nuttige dingen.

Lees ook: 6 tips om geld te besparen met een gezin

Bron: Bespaarinfo | Beeld: Unsplash