Met deze 6 tips drink je voldoende water op een dag

Zo wordt het een stuk makkelijk om genoeg water te drinken

Water drinken is gezond voor je lichaam, maar dan wel in de juiste hoeveelheid. Zo moet bijvoorbeeld een volwassen persoon tussen de anderhalf en twee liter water op een dag drinken om genoeg water binnen te krijgen. Drink je op dit moment minder? Geen zorgen. Gelukkig zijn er een paar handige trucs waarmee je voortaan wel voldoende water drinkt. Wij noemen ze voor je op! 

1. Luister naar je lichaam

Je lichaam is de handleiding naar je watergebruik. Probeer daarom goed te luisteren naar je lichaam. Heb je dorst? Trek? Of ben je moe? Je lichaam geeft aan wanneer je water moet pakken, dus negeer de signalen niet.

2. Gebruik een herbruikbare fles

Neem tijdens het wandelen of sporten altijd een bidon mee of houd een flesje binnen handbereik als je lekker op de bank ligt. Vergeet ‘m tussendoor ook niet te vullen zodat je nooit zonder water zit. Je gaat merken dat je hierdoor veel meer water binnenkrijgt!

3. Maak een dagelijks doel

Wanneer je gefocust bent op je watergebruik, gaat het waarschijnlijk een stuk makkelijker om de juiste hoeveelheid binnen te krijgen. Maak daarom dagelijks een doel met hoeveel water jij wilt drinken en zet hiervoor een timer. Je telefoon kan je hier goed bij helpen, want er bestaan een heleboel apps die je een seintje geven wanneer het tijd is om te drinken. Ideaal! Aan het einde van de dag heb je jouw dagelijkse hoeveelheid water binnengekregen en ben je gemotiveerd om het de dag erna weer te doen.

Ga naar de volgende pagina voor de andere drie tips.