15 geweldige tips om WD-40 voor te gebruiken die iedereen moet weten

WD-40 tips

Wie had gedacht dat WD-40 zo veelzijdig is!

Wie kent het niet: WD-40. Heb jij dit veelvoorkomende product ook nog in je keukenkastje of in de garage staan? Dan zal het je verbazen wat je eigenlijk nog meer allemaal kunt met dit veelzijdige product. De bekende blauwe spuitbus vind je vooral terug in de schappen van bijvoorbeeld de Action of in menig bouwmarkt zoals de Praxis. 

Voor nog geen 3 euro haal je een spuitbus WD-40 al in huis. Toch betaalt het product zich tiendubbel uit. Helemaal na het lezen van al deze handige tips!

15. Permanente marker

Eén van de meest hardnekkige vlekken is het verwijderen van een permanente marker. Deze donkere strepen gaan vaak moeizaam van bepaalde oppervlakten af. Is er per ongeluk permanente marker op je dierbare leren bank gekomen? Dan is WD-40 dé oplossing. Spray wat vloeistof op de gemarkeerde oppervlakte, laat even kort inwerken en je poetst de vlek met een (vaat)doek gemakkelijk eraf!

14. Zwarte vegen

Nog zo’n vervelende vlek om te verwijderen zijn de zwarte strepen op de vloer die meestal afkomstig zijn van schoenen. Ook hiervoor is WD-40 de uitkomst om deze zwarte strepen eenvoudig te verwijderen. Spray wat vloeistof op de strepen en haal vervolgens een (vaat)doek over de oppervlakte heen. De zwarte strepen zullen als sneeuw voor de zon verdwenen zijn.

13. Waskrijt

Is een kind aan de haal geweest met waskrijten? Leuk voor de kinderen natuurlijk maar minder leuk voor de oppervlakten die lastig schoon te maken zijn. Ook voor deze vlekken is WD-40 de oplossing. Net als bij de voorgaande tips spray je wat vloeistof op de vlek en veeg je het zo weer schoon met een (vaat)doek.

12. Botte schaar

Knipt je schaar niet meer soepel als toen die nieuw uit de verpakking kwam? Een beetje WD-40 is al voldoende om botte scharen weer soepel te laten knippen. Met name als je moet knippen door lastige voorwerpen, zoals een blikje of dik karton kan dit wondermiddel erg goed van pas komen.

11. Ringen

Het is ons allemaal vast al eens overkomen dat we met moeite een ring weer van een vinger af krijgen. Helemaal wanneer onze vingers gaan opzetten met de warmte in de zomer of tijdens de vrieskou in de winter. Een simpel trucje om je ring toch gemakkelijk van de vinger los te krijgen is om hier wat WD-40 onder te spuiten. Op deze manier glijdt de ring snel en gemakkelijk van je vinger af.

WD-40 tips

10. Glazen

Stapel jij vaak glazen op elkaar in het keukenkastje? Dan heb je waarschijnlijk al eens ondervonden hoe lastig het kan zijn -met name met longdrink glazen- om deze weer van elkaar af te krijgen. Zitten de glazen muurvast? Spray dan een klein beetje WD-40 in de randen en wrik voorzichtig de glazen van elkaar. Vergeet niet hierna de glazen goed om te spoelen met warm water en wat afwasmiddel.

9. Stickers verwijderen

Er is niets zo vervelend als het verwijderen van hardnekkige stickers onder servies. Je denkt ze in het geheel te kunnen verwijderen, maar vaak blijft er toch nog lelijke resten van de sticker achter op het servies. Spray hier wat WD-40 op, laat het even inwerken en de sticker zal gemakkelijk loslaten van het servies. Mogelijk moet je deze stappen twee of drie keer herhalen om de sticker volledig te verwijderen.

8. Lijmresten

Net als de resten van stickers, kunnen ook lijmresten gemakkelijk verwijdert worden met WD-40. Zelfs als de lijm al volledig opgedroogd en uitgehard is. Spray wat vloeistof op de lijm, laat kort intrekken en verwijder de lijm met een doekje. Net als bij de sticker moet je mogelijk deze stappen twee of drie keer herhalen om de resten volledig te verwijderen.

7. Kauwgom

Is er per ongeluk kauwgom in het tapijt of in een kleed terecht gekomen? Dan is WD-40 de oplossing om deze plakkerige kauwgom te verwijderen. Spray de vloeistof op de kauwgom en wrijf met een doek over de kauwgom heen. Herhaal deze stappen een aantal keer en de kauwgom vlek zal volledig uit het tapijt verdwenen zijn.

6. Rode vlekken in het tapijt

Is je tapijt of kleed ook al eens slachtoffer geworden van hardnekkige rode vlekken, zoals bijvoorbeeld een knalrode ketchup vlek? Ook hiervoor kun je gemakkelijk WD-40 gebruiken. Spray de vlek in met het vloeistof en dep de vlek droog met een (vaat)doek. Mogelijk moet je dit een aantal keer herhalen en kun je de vlek het beste naspoelen met wat lauwwarm water en zeep.

Benieuwd welke lifehacks met WD-40 er in de top vijf staan? Lees dan snel verder op de volgende pagina!

Pagina 1/2