Met dit trucje voorkom je dat een meeuw je eten pikt

Hierdoor kan je vanaf nu rustig je broodje eten op het strand

Wil je net de eerste hap nemen van dat luxe broodje op het strand, komen er 3 meeuwen met hetzelfde idee nét iets te dicht in de buurt. Grote kans dat jouw etenslust verstoort wordt, aangezien meeuwen niet bang zijn om ook even mee te genieten van jouw lunch. Zonder pardon je broodje uit je hand laten pikken? Dat gaat vanaf nu niet meer gebeuren, want wij hebben de truc om deze hongerige meeuwen bij je uit de buurt te houden. 

Ga jij het proberen?

Niet bang

In eerste instantie zag je de meeuw waarschijnlijk als ‘brutale beesten’, maar eigenlijk kan de meeuw niet veel aan het stelen doen. Meeuwen zijn kleptoparasieten, wat betekent zij van nature het eten dat door andere dieren gevangen of gedood is, stelen. Meeuwen zijn -zoals wij dachten- dus niet ontzettend tam, maar volgen gewoon hun instinct.

Dé truc

Uit een onderzoek van de Britse Madeleine Goumos van de Universiteit van Exeter blijkt dat meeuwen je eten minder snel zullen stelen, wanneer je ze heel lang aanstaart. Madeleine testte dit door een plastic zakje met patat naast zich neer te liggen. Zodra er een meeuw in de buurt kwam, startte ze haar stopwatch. De ene keer bleef de vrouw naar de meeuw staren en de andere keer keek ze juist de andere kant op. De keren dat ze de andere kant op keek probeerden 27 van de 27 meeuwen het zakje te stelen. De keren dat ze de meeuwen aan bleef kijken, deden ze er 21 seconden langer over om bij het zakje patat te komen of gaven ze het zelfs op.

Hoe kan dit

Het is dus een feit dat meeuwen het niet prettig vinden wanneer je lang naar ze kijkt. Toch heeft het volgens Kees Camphuisen van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee niet altijd zin. Zo vertelde hij aan de NOS dat meeuwen ons in sommige gevallen te slim af zijn. “Meeuwen zijn heel behendig in het beroven en ze doen dat bij voorkeur van achteren. Soms werken ze zelfs in duo’s, waarbij de eerste het eten uit je handen slaat en de tweede het van de grond raapt.”

Lees ook: Deze Limoncello is verkozen tot de beste van de wereld

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay