Deze Limoncello is verkozen tot de beste van de wereld

De Limoncello komt van Nederlandse bodem!

Limoncello-liefhebbers die op vakantie gaan naar Italië nemen steevast een fles van deze citroendrank mee naar huis. Want de Limoncello uit Italië, die is toch echt wel het lekkerst. Of toch niet? Onlangs werd de Limoncello van het bedrijf Drunken Monkey uit Peize (Drenthe) bekroond tot de beste Limoncello ter wereld.

Limoncellomakers Melissa Oosten en Titus Meijer kunnen nog amper geloven dat zij de beste Limoncello verkopen.

Ongelooflijk 

Drunken Monkey sleepte deze week maar liefst drie medailles in de wacht op de prestigieuze International Wine & Spirit Competition. Melissa Oosten en Titus Meijer, degenen achter het bedrijf Drunken Monkey, namen met twee limoncello’s deel aan de competitie. Dat een van deze likeuren werd bekroond tot de beste ter wereld, dat kan Melissa nog amper geloven. “Het is echt ongelooflijk. Er doen megagrote bedrijven aan mee. En wij uit Peize winnen dus meerdere keren goud, waaronder ook nog eens de award voor beste likeur van de wereld”, vertelt Melissa enthousiast aan RTV Drenthe. “Het zijn de Emmy’s van de likeur. Onze telefoons ontploffen echt op dit moment.”

Drie keer goud

Melissa en Titus maken de beste limoncello ter wereld niet met twee vingers in de neus. Zo legt Melissa uit dat ze alles met de hand doen, het schillen en het filteren. “Daardoor kun je veel preciezer werken.” De twee limoncello’s van de ondernemers wonnen samen drie keer goud. Opvallend, aangezien de gloednieuwe citroenlikeur DMC 25 van Drunken Monkey officieel nog moet worden uitgebracht. “De fles is nog niet eens klaar. Maar we dachten, ach, die zenden we ook in en dan wordt dat zomaar de beste likeur ter wereld”, vertelt Melissa aan de Asser Courant.

Punten

De International Wine & Spirit Competition bestaat al vijftig jaar. Maar liefst vierhonderd experts op het gebied van wijnen en likeuren testen zo’n zeven maanden per jaar de dranken en geven deze punten bij een blinde smaaktest. Een drank of likeur kan maximaal honderd punten scoren. The Ultimate Blend van Drunken Monkey sleepte in totaal 95 punten in de wacht en de DMC 25 werd bekroond met 98 punten!

Hier kun je de verkooppunten van de Limoncello vinden.

Lees ook: Uit zoveel dagen bestaat de ideale vakantie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: DMC Limoncello, RTL Drenthe, Asser Courant | Beeld: Ricorde di Sorrento – Limoncello Zitronenlikör aus Italien, door Marco Verch onder de licentie CC BY 2.0