Met dit trucje wordt strijken een stuk makkelijker

Kreukvrije kleding zónder te strijken, het kan!

Voor sommige mensen kan strijken heel rustgevend zijn, maar over het algemeen voelen veel mensen maar weinig voor dit huishoudelijke taakje. Heb je ook zo’n hekel aan strijken? Dan hebben wij een handige tip voor je. Bonus: je hebt er niet eens een strijkijzer voor nodig.

Als je een droger hebt, zit je goed.

Vaarwel strijkbout

Heb je er een gruwelijke hekel aan om je strijkbout tevoorschijn te halen en al je kleding glad te strijken? Dan hebben we goed nieuws voor je. Als je een droger in huis hebt, kun je de wastrommel het werk voor je laten doen. Oké, je hebt iets meer nodig dan alleen een droger, namelijk ook je schone was en een aantal ijsblokjes.

Zo ga je te werk:

Als we de website Lifehacker mogen geloven, is dit de ideale methode om je kleding kreukvrij te krijgen. Hoe het precies werkt? Doe je droge, gekreukte kleding in je droger. Let erop dat je niet te veel kleding tegelijkertijd in de trommel stopt en doe er een paar ijsblokjes bij. Zet de droger daarna op zijn heetst en laat ‘m een paar minuten draaien. Haal daarna de kleren eruit en schud ze goed. Tadaa: je kleding is kreukvrij.

Stomen

Het klinkt misschien bijna te mooi om waar te zijn, maar eigenlijk is het helemaal niet zo vreemd. De ijsblokjes smelten door de hete lucht, waardoor je kleding als het ware wordt gestoomd.  Omdat je kleding na het drogen nog heet is, kun je heel makkelijk de kreukels eruit schudden.

Lees ook: Een overhemd strijken moeilijk? Nee hoor, met deze methode gaan ze kreukloos de kast in

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Lifehacker | Beeld: Unsplash