Zo maak je je vaatdoekje in twee minuten weer schoon zonder de wasmachine!

vaatdoekje

Het is supermakkelijk!

Vaatdoekjes zijn een bron van bacteriën. Ze kunnen enorm gaan stinken en echt schoonmaken doen ze dan niet meer. Je smeert het vuil enkel uit. Niet echt waar dat doekje voor bedoeld is toch? Daarom wordt er ook geadviseerd om het vaatdoekje vaak uit te wassen en een nieuwe te gebruiken. Maar wat nou als wij jou vertellen dat je het vaatdoekje helemaal niet elke keer hoeft te wassen, maar er een veel snellere oplossing is? 

Nu hebben we je aandacht wel, hè?

Magnetron
Onderzoekers van de Universiteit van Florida hebben onderzocht dat onze grote vriend de magnetron tot wel 99 procent van de huishoudbacteriën doodt. Zelfs de meest hardnekkige virussen, waar wij heel ziek van kunnen worden, overleven dit niet. Ga nu niet gelijk je droge vaatdoekje in de magnetron doen, want dit kan brandgevaarlijk zijn. Maar als je het op de juiste manier aanpakt, zul je zien -en ruiken- dat je vaatdoekje weer klaar is voor gebruik zónder bacteriën.

Sponzen
Dit is wat je moet doen: doordrenk het vaatdoekje in water. Leg ‘m vervolgens in de magnetron en zet de tijd op één of twee minuten. Houd de magnetron goed in de gaten, want zoals eerder gezegd; een droog vaatdoekje is brandgevaarlijk. Deze truc gaat niet op voor sponsjes die metaal bevatten. Die mogen absoluut nooit in de magnetron, maar voor vaatdoekjes is dit ideaal!

Lees ook: Déze vier dingen mag je absoluut niet schoonmaken met azijn

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: pxhere