Last van vliegangst? Met deze tips stap je zonder zorgen het vliegtuig in

Vermijd zware maaltijden

Nog een tip die te maken heeft met voeding, want door het gebrek aan bewegingsruimte in een vliegtuig kunnen klachten als obstipatie en winderigheid snel oplopen. Helemaal als het lichaam ook nog eens erg gespannen is. Een zware maaltijd is dan ook zeker af te raden voor- of tijdens een lange vliegreis. Kies voor een lichte maaltijd en voorkom deze vervelende klachten tijdens de vlucht.

Hulp van de bemanning

De experts adviseren om het vliegtuigpersoneel in te lichten over je angst. “Dan kunnen ze je informeren over de vlucht en af en toe bij je langskomen om te vragen hoe het gaat,” aldus de experts. Dit kun je het beste zo snel mogelijk doen nadat je plaats hebt genomen in het vliegtuig en pas als de spanning hoog is opgelopen tijdens de vlucht zelf.

Blijf vliegen

Om je angsten te overwinnen moet je het aandurven om het regelmatig onder ogen te komen. “Als je vliegen blijft vermijden, wordt het moeilijker en moeilijker,” zeggen de experts. Het advies is daarom ook om zo snel mogelijk nog een keer te vliegen als het een keer beter is gegaan. Je stressreactie wordt namelijk steeds minder heftig als je keer op keer op een goede manier ingrijpt. Volgens Koopmans zal je vliegangst zo uiteindelijk zelfs helemaal verdwijnen. “Meerdere mensen hebben na het overwinnen van hun vliegangst zelfs hun vliegbrevet gehaald!”


Pagina 2/2

Lees ook: Hoe veilig is jouw vakantiebestemming? Check het hier!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: pxhere