Vriendschap onderhouden na de bevalling van je vriendin? Zo doe je dat

5 handige tips waarmee het jullie gaat lukken 

Hoe leuk: je (beste) vriendin is zwanger! Er is natuurlijk niks wat iets aan jullie vriendschap kan veranderen. Maar als een van jullie moeder wordt, en de ander dat nog niet is, dan ontstaat er ongewild toch een verschil tussen jullie. Gelukkig hebben wij een aantal tips waardoor jullie elkaar niet uit het oog verliezen. Met deze 5 tips blijft jullie vriendschap overeind staan, ook na de bevalling!

1. Jaloezie

Een beetje jaloezie is helemaal niet erg. Je vriendin heeft plots iemand in haar leven gekregen die alle aandacht opeist. Er is een kans dat jij je een beetje verwaarloosd gaat voelen, misschien zelfs een beetje schuldig. Anderzijds kan de moeder ook jaloers op jou zijn, omdat jij nog een vrijheid blijheid-leventje leidt zonder baby. Een ding is zeker: jullie moeten samen een nieuwe manier vinden om jullie vriendschap in stand te houden. Neem elkaar daarbij niets kwalijk en geef elkaar de tijd om aan de nieuwe situatie te wennen. 

2. Veranderingen

Ineens is daar een baby. Althans, zo kan het voor jou voelen. Je vriendin heeft negen maanden de tijd gehad om aan het idee te wennen. Waarschijnlijk ben jij er niet dagelijks mee bezig geweest en is het gevoel anders. Zet je schrap voor veranderingen en weest niet te naïef. Communicatie is hierin key. Praat er met elkaar over, zo kunnen jullie de valkuilen benoemen én ze ontwijken.

3. Verplaats jezelf

Begin elkaar niet meteen dingen kwalijk te nemen. Probeer jezelf eerst eens in de positie van de ander te verplaatsen: wat als de situatie omgekeerd was? Denk eerst na over wat jij zou doen, voordat je met de vinger gaat wijzen. Misschien kun je de ander dan beter begrijpen. Jullie missen elkaar waarschijnlijk evenveel, maar vriendschap komt nog altijd van twee kanten. Jullie gaan elkaar terugvinden. Die girls night komt echt wel weer!

4. Praten

Blijf praten met elkaar. Ook al lijkt het misschien alsof het alleen maar over de baby gaat. Waarschijnlijk is dat ook zo, maar jullie zijn vriendinnen. Jullie steunen elkaar en geven elkaar goede raad. Wellicht geef jij je vriendin zelfs nieuwe inzichten en andersom.

5. Kansen zien

Er is niets dat voor altijd hetzelfde blijft, zo ook jullie vriendschap. In dit geval is de newborn daar de oorzaak van. Zie het alleen niet als iets negatiefs dat jullie vriendschap verpest. Kijk ook naar de positieve kanten. Het is een kans om jullie vriendschap naar een next level te tillen. En geef toe, zo’n kleintje is toch ook hartstikke leuk en lief!

Lees ook: Oh baby! Dit worden de populairste babynamen van 2021

Bron: Flair | Beeld: Unsplash