4 manieren om je wijnfles te openen zonder kurkentrekker

kurkentrekker

Zo doe je dat!

Na een lange dag op het werk kun je soms snakken naar een lekker glaasje rood. Ook als er visite langskomt wil je hen graag een extra lekker wijntje aanbieden. Als je met zorg een lekkere wijn hebt uitgekozen en vervolgens tot de ontdekking komt dat je kurkentrekker foetsie is, kom je van een koude kermis thuis. Dan maar een glaasje water? Nee hoor, er zijn tal van manieren waarop je een wijnfles zonder kurkentrekker kunt openen.

Met een sleutel

Met een sleutel kun je heel makkelijk een kruk uit de wijnfles halen. Duw je sleutel rustig schuin in de kurk. Probeer dit zo ver mogelijk te doen. Houd de fles met een hand vast en draai de sleutel vervolgens. Blijf draaien terwijl je de sleutel rustig omhoog trekt; de kurk zal zo langzaam uit de fles worden gedraaid.

Bekijk hieronder hoe makkelijk het gaat.

 

Gereedschap

In vrijwel elke gereedschapskist kun je een paar schroeven, schroevendraaier en hamer vinden. Pak één schroef, een schroevendraaier en een hamer en je kunt een fles wijn openmaken. Wat moet je doen? Draai de schroef rustig in de kurk met een schroevendraaier. Let op dat je de schroef zo’n 3 centimeter uit laat steken. Gebruik de achterkant van de hamer om de schroef -en daarmee de kurk- uit de fles te halen.

Houten lepel

Met dit trucje duw je de kurk in de fles, maar zal de kurk niet breken. Pak een houden lepel die een dun handvat heeft. Duw met de stengel hard op de kurk en voor je het weet zit de kurk in de fles.

Schoenen

‘Je kunt nooit genoeg schoenen hebben’, een gedachte die menig schoenliefhebber weleens moet hebben. Schoenen zijn multifunctioneel en dat blijkt wel uit dit trucje. Ga op een stoel zitten en plaats de fles ondersteboven tussen je knieën. Klem de fles stevig vast. Sla met de platte zool van je schoen op de fles. Blijf dit herhalen tot de kurk loskomt. Zet de fles weer rechtop als de kurk er bijna uitkomt en trek de kurk eruit.

Lees ook: Man bouwt vliegtuig om naar een bewoonbaar huis en de binnenkant is erg bijzonder

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Food-hacks | Beeld: Pixabay