Met deze simpele producten houd je je witte kleding écht wit!

En waarschijnlijk heb je al deze producten gewoon al in huis liggen

Wanneer we in de winkel een gloednieuw, spierwit kledingstuk aanschaffen kunnen we ons geluk niet meer op. Maar helaas merken we vaak dat na een paar wasbeurten de kleding tóch niet meer zo wit is als hoe deze eruit zag in de winkel. Gelukkig zijn er een aantal handige trucs die helpen om witte kleding ook écht wit te houden. 

Goedkope oplossingen die de kledingitems stralend wit weten te houden.

Bakpoeder

Eén van de oplossingen om witte kleding wit te houden is bakpoeder. Doe 4 liter warm water in een teil en voeg hier vervolgens 1 kopje bakpoeder aan toe. Laat de kledingstukken enige tijd weken. Spoel hierna de kleding goed uit en je zal zien dat je kleding zal stralen als nooit te voren.

Aspirine

Een medicijn gebruiken om je witte kleding mee te wassen? Het klinkt misschien gek, maar het werkt echt. Het enige wat je hoeft te doen is 6 aspirine tabletten op te laten lossen in wat warm water en hier vervolgens je kleding een half uur in te laten werken. Was de kleding hierna volgens het normale wasprogramma en klaar alweer!

Citroen en azijn

Heb je meerdere hardnekkige vlekken in je witte kleding zitten? Dan is deze laatste oplossing het meest geschikt. De combinatie van azijn en citroensap maken een van de krachtigste vlekkenverwijderaars. Niet alleen de vlekken zullen binnen no-time verdwenen zijn, ook de kleding zal een stuk frisser gaan ruiken. Met name sportkleding is uitermate geschikt om met dit middeltje te wassen.

Lees ook: Handig: zó kun je het beste een (donzen) hoofdkussen wassen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lifetrend | Beeld: Pexels