Dit is de reden waarom je een zakje met krijt in je kledingkast moet hangen

krijt kledingkast

Hier ga je veel profijt van hebben

Heb je inmiddels al je winterkleding weer netjes opgeborgen in de kledingkast? Dan bestaat er een grote kans dat je kleding als het winterseizoen weer begint een muffige geur heeft gekregen. Door de vochtige ruimte in de kast gaat dit in je kleding zitten en dat is zonde. Wil je jezelf een hoop waswerk besparen voor de winter aan? Volg dan deze handige tip op!

Dit is wat krijt voor je kledingkast kan doen.

Wit (school)krijt

We horen je denken: krijt? Dit klinkt misschien vreemd, maar dit alledaagse product dat veel gebruikt wordt op scholen is het perfecte middel om je kledingkast schoon, droog en fris te houden. Hang een doorzichtig, stoffen zakje in de kast met een stuk of acht witte (school)krijten. Dit zakje met krijt hang je vervolgens aan een kledinghanger, die je tussen de kledingitems in de kast hangt.

Absorberende werking

Maar waarom werkt krijt zo goed tegen muffe geuren in de kledingkast? Dit heeft te maken met de absorberende werking van krijt. Het neemt alle muffe, vochtige geuren op zodra je het in de kledingkast hangt. Geen muffe kleding dus meer uit je kast met het volgende seizoen. Dat scheelt je weer een hoop waswerk!

Lees ook: Dit is waarom je baking soda in een zoutvaatje zou moeten bewaren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: videostill