Zo was je een spijkerbroek zónder dat-ie vaal wordt

spijkerbroek

Zo blijven je spijkerbroeken mooi

Als je eenmaal een spijkerbroek hebt gevonden die als gegoten rondom de bibs zit, de juiste lengte heeft én niet uit lubbert, dan ben je daar zuinig op. Het laatst wat je wilt is dat je jeans vaal wordt wanneer je ‘m wast. Maar hoe voorkom je dat? Wij weten het!

Geen lelijke spijkerbroeken meer.

Wassen

Je hoort weleens dat je spijkerbroeken zo min mogelijk moet wassen, maar af en toe moet-ie toch echt even gewassen worden. Een mild programma zou een optie kunnen zijn, maar het is veel handiger om je spijkerbroek in de vriezer te doen!

Bacteriën

Een broek te vaak wassen zorgt er alleen maar voor dat-ie zijn kleur verliest. Maar wist je al dat een broek níet wassen ook een optie is? Oké, dat geldt niet wanneer de broek besmeurd is met modder, maar als je de broek alleen maar wast om bacteriën te elimineren, zou je ‘m net zo goed niet kunnen wassen. Door een broek in de vriezer te stoppen, worden bacteriën namelijk ook gedood.

Vriezen

Doe je broek wel eerst even in een plastic tas voordat je ‘m in de vriezer legt. Laat je broek hier 24 uur in liggen en nare geuren en bacteriën zullen zijn verdwenen! Zorg er wel goed voor dat de tas goed dichtzit. De broek moet niet vochtig kunnen worden.

Lees ook: Hoe vaak was jij je spijkerbroek? Zo vaak verdient-ie een bezoekje aan de wasmachine

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Popsugar | Beeld: Pixabay