Zorgen over je financiële situatie? Zo kun je je geld in deze periode het beste besteden

Volgens een financieel expert kun je je geld het beste besteden aan deze drie dingen

We kunnen er niet omheen: het coronavirus maakt het voor veel mensen financieel gezien niet makkelijk. Veel ondernemingen moeten hun deuren sluiten en ontslagbrieven worden sneller ingediend dan normaal. Heb jij momenteel zorgen om je financiële situatie? Een financieel expert legt uit hoe je je geld in deze periode het beste kunt besteden. 

Moeilijke tijden

Velen van ons zullen in deze periode de hand wat meer op de knip moeten houden. Nicole Lapin, financieel expert, legt in de Girlboss podcast uit hoe je dit het beste aanpakt. Ze geeft aan dat ze een bestedingsplan gelijk zou moeten staan aan een eetplan, omdat een bestedingsplan net als een eetplan het af en toe aflaten mogelijk maakt.

Richt je op drie dingen

Omdat de situatie vanwege het coronavirus nu eenmaal heel anders is dan normaal, zijn onze uitgavenplannen ook anders. Volgens Lapin is het daarom verstandig om je in deze periode op drie dingen te richten. Dit zijn de essentiële zaken als voedsel, huisvesting, vervoer, verzekeringen, en medicijnen. Kies hieruit drie dingen die voor jou ontzettend belangrijk zijn en focus je hierop.

Deel op in procenten

Volgens de financieel expert is het belangrijk deze drie doelen op te delen in procenten. Ze raadt aan om op dit moment 65 procent van je geld in de drie belangrijke dingen te investeren. Bewaar daarnaast – wanneer dit mogelijk is – 30 procent om te sparen en 5 procent voor extra’s. Onder extra’s verstaat de expert het halen van een koffie of een ander cadeautje voor jezelf.

Probeer te bezuinigen

Behalve het opdelen van je uitgaven is het volgens de expert verstandig om te bezuinigen op onnodige kosten. Kijk welke vaste abonnementen je in deze periode kunt bevriezen of annuleren. Daarnaast benadrukt Lapin: “Wees niet bang om je zogenoemde ‘noodpotjes’ te gebruiken. We beleven ongekende tijden.” De expert benadrukt dat je dit in de toekomst weer terug zult krijgen.

Lees ook: Vakantieparken populair als werkplek: ‘Ik kan mij hier beter concentreren’

Bron: Her | Beeld: Unsplash