5 geweldige voordelen om met een satijnen kussensloop te slapen

Het slapen met een satijnen kussensloop heeft veel voordelen

Een kussen is een kussen zou je zeggen, toch? Echter spenderen we maar liefst een derde van ons leven op onze geliefde hoofdkussens. Kies daarom voor een kussensloop dat meer voordelen voor je heeft dan alleen je nachtelijke uurtjes er op spenderen. Wist je bijvoorbeeld dat een satijnen kussensloop geweldige voordelen heeft? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Glanzend haar

Slaap jij altijd op een katoenen kussensloop? Dan zal je vast en zeker merken dat je in de ochtend wakker wordt met droog haar. Het katoen in deze kussenslopen zuigt namelijk het vocht uit je haar. Zonde, want je lokken verliezen hierdoor ook flink wat glans. Dit kan je makkelijk voorkomen door te slapen met een satijnen kussensloop. In de ochtend zal je wakker worden met een glanzend en gezonde bos met haar op je hoofd.

2. Voorkom gespleten haarpunten

Als we ergens een hekel aan hebben is het gespleten haarpunten. Tijdens je slaap beweeg je vaak meer dan je denkt. Door al dat gewoel kan je haar afbreken. Een stof van satijn voorkomt haarbreuk en gespleten haarpunten.

3. Voorkom pluizend haar

Net als gespleten haarpunten, kan het zachte satijn ook pluizend haar voorkomen. Daarmee bespaar je ook nog eens veel tijd in de drukke ochtenden. In de weer met een föhn, krul- of stijltang is helemaal niet meer nodig, aangezien je haar gezond en pluisvrij is. 

4. Een perzikzachte huid

Niet alleen je haar heeft baat bij een satijnen kussensloop. Ook je huid zal je dankbaar zijn. Een katoenen sloop trekt namelijk niet alleen vocht uit je haar, maar ook uit je huid. Dure serums en nachtcrèmes hebben vrijwel geen nut, aangezien het katoen al het vocht van je huid opneemt. Een satijnen stof houdt je huid soepel, laat poriën ademen en neemt geen vocht op.

5. Anti-rimpel

Wanneer we net wakker zijn en in de spiegel kijken zien we ze direct: slaaprimpels. Het kan soms wel een aantal uren duren voordat deze rimpels in je gezicht volledig zijn weggetrokken. Voorkomen is beter dan genezen, toch? Slaap daarom met een satijnen kussensloop om slaaprimpels te voorkomen. Niet alleen slaaprimpels, maar ook rimpels door ouderdom ontstaan minder snel wanneer je met een satijnen hoofdkussen slaapt. 

Lees ook: 8 dingen die dermatologen doen om hun huid mooi te houden

Bron: Curly Hairtalk | Beeld: Piqsels