8 dingen die dermatologen doen om hun huid mooi te houden

Met deze tips zorg je voor een gezonde en jonger uitziende huid

Een egale huid zonder verouderingstekenen? Dat willen we allemaal. Ondanks dat we het niet volledig in onze hand hebben – want ja, zwaartekracht – zijn er wel een aantal dingen die we kunnen doen om het verouderingsproces langzamer te laten verlopen. Dermatologen weten als geen ander hoe je dit aanpakt. Daarom delen wij de 8 dingen die dermatologen iedere dag doen om hun huid mooi te houden. 

1. Slaap op een satijnen kussensloop

Door te slapen op een satijnen kussensloop voorkom je een hoop ellende. Die vervelende slaapvouwen in je gezicht zijn na één nacht al verleden tijd. Daarnaast worden ook de huidproducten die je voor het slapengaan op je gezicht aanbrengt niet in je kussensloop opgezogen.

2. Eet de regenboog

Groente en fruit: dermatologen zweren erbij. Door genoeg groente en fruit te eten, krijg je een hoop antioxidanten binnen. Dit is bevordelijk voor een gezonde glow in je gezicht. Hup, eten maar!

3. Bel via je oordopjes

Wist je dat je telefoon meer bacteriën bevat dan een wc-bril? Nee, wij ook niet. Het is daarom volgens dermatologen alles behalve verstandig om tijdens het bellen je telefoon aan je oor te houden. Door te bellen met oordopjes zul je al een hoop ellende voorkomen.

4. Skip de toegevoegde suikers

Dermatologen weten het al jaren: van toegevoegde suikers wordt je huid alles behalve beter. De suikermoleculen in toegevoegde suikers kunnen collageen verstijven, waardoor er sneller rimpels ontstaan. We begrijpen dat het enorm lastig is om helemaal geen suiker meer te nuttigen, maar door dat ene schepje in je koffie of thee te skippen doe je al een hoop goed.

Lees meer tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2