8 tips voor het uitkiezen van een trouwpak

Zo kies je het trouwpak dat bij jou past

Wie binnenkort in het huwelijksbootje stapt, wil dat veelal graag in stijl doen. Een bruid hult zich meestal in een oogverblindende japon of jumpsuit en een bruidegom trekt een jaloersmakend pak aan. Trouwen is iets wat je – meestal – maar één keer doet, het uitkiezen van een trouwpak is dan ook niet iets wat je dagelijks doet. We hebben daarom een paar tips voor je op een rijtje gezet om voor jou het perfecte pak te vinden.

1. Begin op tijd met plannen

Dat er veel tijd komt kijken bij het plannen van een bruiloft moge duidelijk zijn. Maar vergis je ook niet in de tijd die gaat zitten in het uitkiezen van een outfit voor de grote dag. Wellicht wil je je bij meerdere bruidszaken oriënteren of twijfel je nog over die ene outfit. Geen probleem: als je er maar wel genoeg tijd voor hebt. 

2. Overleg met je partner

Staat je lief erop om in een rode jurk te trouwen? Of wil je partner juist trouwen in een diepgroen pak? Allemaal prima, zolang je maar goed met elkaar overlegt. Ieder moet uiteraard kunnen trouwen in de outfit van zijn of haar dromen, maar het is wel zo leuk als jullie trouwuitdossingen bij elkaar passen. Dat betekent heus niet dat jullie in dezelfde kleur moeten trouwen, maar dat je wel rekening moet houden dat jullie outfits een beetje matchen. Bij diverse bruidsmodezaken kun je een stukje stof meekrijgen van de gekozen trouwoutfit. Dit staaltje kan je aanstaande dan weer meenemen naar zijn of haar pasafspraak.

3. Wat wil je precies?

Voordat je die pasafspraak maakt, is het handig om al in je hoofd te hebben in wat voor outfit je wilt trouwen. Check diverse website’s, blogs en Pinterest. Houd in je achterhoofd in welke kleur je wilt trouwen en wat voor stijl je aanspreekt. Zo ga je goed voorbereid die pasafspraak tegemoet.

4. Maak op tijd een pasafspraak

Nu we het toch over pasafspraken hebben: maak op tijd een afspraak bij een bruidsmodezaak. Voor de bruidegom zijn er bruidszaken die speciaal voor hem zijn ingericht. Via Suitsatsea.nl maak je bijvoorbeeld een afspraak bij een bruidsmodezaak die beschikt over een zogenoemde mancave. Hier kun je je door professionals laten adviseren, maar neem vooral ook een paar vrienden mee die je kunnen adviseren.

5. Wie neem je mee?

Om maar meteen verder te borduren op de vrienden: wie neem je mee naar je afspraak? Neem vrienden of familieleden mee die kritisch zijn en je stijl een beetje kennen. Neem vooral niet te veel mensen mee naar je pasafspraak. Iedereen heeft weer een andere mening en voor je weet, wordt het passen van pakken een gebed zonder einde.

6. Houd een budget in gedachte

Voor een bruiloft moet je diep in de buidel tasten. Ook het aanschaffen van de trouwoutfits loopt al snel in de papieren. Als bruidegom ben je met de aanschaf van een broek en een jas nog lang niet klaar. Denk ook aan de kosten van een overhemd, schoenen en stropdas. Bovendien moet je de aanschaf van sokken, ondergoed, manchetknopen, stropdas en riem ook in je achterhoofd houden. Bedenk van tevoren hoeveel geld je hieraan uit wilt geven.

7. Houd rekening met het seizoen

Ga je in de zomer trouwen? Houd bij het uitkiezen van een pak rekening met de stof waarin je het jawoord wilt geven. Zo komen sommige stoffen bijvoorbeeld beter tot hun recht in de zomer en andere in de winter. In de zomer kun je bijvoorbeeld kiezen voor een linnen pak en in de winter voor een tweed pak.

8. Accessoires

Houd ook in je achterhoofd wat voor accessoires mooi bij je pak passen. Naast een bijpassend overhemd willen sommigen immers ook graag een bijpassende stropdas. Ook kan een chique horloge je trouwoutfit een extra boost geven.

Lees ook: Sylie Meis onthult eerste details bruiloft: ‘Het wordt romantisch en intiem’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Unsplash