Wist jij dit al? Dit zijn zeven bijzondere dingen die je met vaseline kunt doen

Wij gaan dit onthouden!

Vrijwel iedereen heeft wel een pot vaseline in huis staan. Deze wit-gele zalfachtige massa kun je voor tal van dingen gebruiken. Je kunt het bijvoorbeeld bij je haargrens smeren als je je lokken wilt verven, zodat er geen vlekken op je huid achterblijven. Maar wist je dat je deze dingen er ook mee kunt doen?

Haal het potje maar wat vaker uit de kast.

Vaarwel gespleten haarpunten
Als je lange lokken hebt, wil je uiteraard dat die er zo mooi mogelijk uitzien. Die gespleten haarpunten zijn dan net een doorn in het oog. In plaats van je haar rijkelijk in te smeren met een dure conditioner als je onder de douche staat, kun je ook wat vaseline in je haarpunten smeren. Doei dode haarpunten!

Smeer het op je nagellakpotje
Ben jij vaak met de nagellak in de weer? Dan weet jij dit vast ook wel: hoe vaker je de nagellak gebruikt, hoe lastiger het kan zijn om het potje open te krijgen. Voorkom dit probleem door wat vaseline op de rand van het potje te smeren. De volgende keer draai jij dat potje zonder problemen open!

Beschermlaagje parfum
Heb je ’s ochtends een geurtje op je huid gespoten, maar ruik je die na een paar uur niet meer? Smeer dan eerst een laagje vaseline op je huid en spuit daar het luchtje op. De zalfachtige substantie is als het ware een beschermlaagje, waardoor de lucht niet te diep in je huid trekt en je langer van dat heerlijke geurtje kunt genieten.

Maak er een scrub van
Geen zin om een bodyscrub aan te schaffen? Dat hoeft ook helemaal niet. Meng wat vaseline met zeezout en je hebt een heerlijke bodyscrub. Ideaal!

Het middel tegen piepende scharnieren
Word je gek van dat piepende geluid van de scharnieren, zodra je de deur van de woonkamer opendoet? Om dat nare geluid te voorkomen, kun je wat siliconenspray op de scharnieren spuiten. Maar als je dat net niet bij de hand hebt, is vaseline een goed alternatief. Handig!

Weer vlekken op schoenzolen
Als je net je nieuwe schoenen aanhebt, wil je uiteraard dat die er ook nieuw uitblijven zien. Een vlek op de schoonzool kan dan roet in het eten gooien. Houd je schoenzolen vlekkeloos door er een beetje vaseline op te smeren.

Oorbellen in doen
Sier jij je oorlellen maar af en toe met een leuk knopje of ringetje? Dan kan het pijnlijk zijn om ze in te doen. Maak het jezelf makkelijker en minder pijnlijk door je oorlellen in te smeren met een beetje vaseline.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NSMBL, Libelle | Beeld: Vaseline 2SGD door Kai Hendry onder de licentie CC BY 2.0