Dit is waarom je het snoer beter niet om je föhn kunt wikkelen

föhn

Een kleine moeite

Je föhn. s’ Ochtends voordat je naar je werk vertrekt zorgt hij ervoor dat je haar er niet uitziet alsof je net onder de douche vandaan bent gestapt. Hij brengt je haar in model voor een feestje en zorgt ervoor dat die ene vervelende pluk op z’n plek blijft. Dat is best wat waard, toch? En dan is het een kleine moeite om wat voor je trouwe apparaat terug te doen. Om te beginnen door niet het snoer strak om je föhn heen te wikkelen.

Wikkelen is schadelijk

Natuurlijk, als je je haren hebt geföhnd is het fijn als je de föhn weer netjes kunt opbergen in je georganiseerde lade of kastje. Een losliggend snoer staat niet opgeruimd en kan de ruimte voor andere spulletjes beperken. Het is dan ook niet gek dat je daarom het snoer om het apparaat heen wikkelt, maar het is wel iets om bij stil te staan. Door het draad strak om je föhn te winden, komt het snoer onder spanning te staan en bestaat de kans zelfs dat deze slijt. Daarnaast is het apparaat vaak nog heet wanneer je het opbergt, wat ervoor kan zorgen dat het snoer beschadigt. Wikkel je elke keer na het föhnen van je haar het draad om je haardroger? Dan zou het kunnen dat het niet lang meer duurt voordat deze het begeeft.

Hoe moet het dan wel?

Vanzelfsprekend wil je nog wel je haar blijven föhnen. Maar hoe berg je de föhn dan netjes op zonder dat je schade aanricht aan het snoer? Je kunt de kabel als een losse lus oprollen. Je wikkelt deze dus niet om de haardroger heen, maar draait ‘m losjes in een lus. Op die manier kun je zo lang mogelijk genieten van je föhn, zonder dat hij enorm veel ruimte in beslag neemt in je badkamerkastje.

Lees ook: 10 dingen die je met een föhn kunt doen. 

Bron: libelle.nl | Beeld: Pexels, Valentin Vorotnikova