Last van droge handen? Zo kom je er gemakkelijk vanaf!

droge handen

6 tips om je handen weer zacht te maken

Goed je handen wassen is heel belangrijk, hebben we de afgelopen jaren geleerd. Maar al dat schrobben maakt je huid er niet zachter op! Gelukkig bestaan er eenvoudige manieren om je droge handen weer zacht en soepel te krijgen. Wij zetten ze hieronder op een rijtje.

1. Maak smeren onderdeel van je wasroutine

Twintig seconden wassen, ook tussen de vingers, tot op de pols, afdrogen met een schone doek… Het stappenplan voor een handenwasroutine is de laatste jaren goed in ons geheugen geprent. Toch raden we je aan om nog een extra stap toe te voegen: het insmeren van je handen. Zorg ervoor dat er altijd een pot handcrème of vaseline in de buurt van de wasbak klaarstaat en smeer je handen iedere keer na het afdrogen in. Zo blijven ze babyzacht.

2. Kies een handcrème zonder parfum en alcohol

Voor je enthousiast begint te smeren, is het wel belangrijk om even te kijken wat voor een product je eigenlijk gebruikt. Handcrèmes met parfum en alcohol zijn geen goed idee, want deze ingrediënten kunnen je huid juist nóg meer uitdrogen. Bestanddelen als honing, aloë vera en slakkenslijm zijn daarentegen extra verzorgend. Niet in huis? Gezichtscrème werkt over het algemeen ook uitstekend op je handen. Tot slot kun je ook letten op een zonnefactor in je handcrème. De straling van de zon leidt tot snelle veroudering van de huid, dus voor gladde en zachte handen bescherm je jezelf goed tegen de zon.

Lees verder op de volgende pagina wat nog meer werkt tegen droge handen.

Pagina 1/2