Droog jij je haar wel op de juiste manier na het douchen?

drogen

Ja, er is een verkeerde manier om het te doen

Tegenwoordig doen we ook alles verkeerd. Pasta koken we te lang, strijken doen we verkeerd en ook een vakantie boeken schijnen we niet op de juiste manier te doen. Straks blijkt dat we ook nog eens verkeerd poepen (dat kan trouwens ook…). En ook je haar drogen is hier helaas geen uitzondering op. Check snel of jij het verkeerd doet, en hoe je het dan wél moet doen.

Juiste producten

Je hebt je haar net gewassen en tijdens die douchesessie heb je misschien al meerdere dingen in je haar gedaan: shampoo, conditioner. Maar toch houdt het daar niet op. Wanneer je je haar gaat föhnen, wordt het blootgesteld aan warmte. Het is dus niet onverstandig om voor het föhnen je haar te voorzien van speciale haarolie die je haar hydrateert, voedt en beschermt.

Föhn

Een goedkope föhn doet zijn werk ook wel, maar een duurdere föhn kan veel beter zijn voor je mooie lokken. Een haardroger die werkt op keramische warmte of ionische technologie zorgt ervoor dat je haar veel sneller droog is dan wanneer je een goedkope föhn gebruikt. En het zorgt er ook nog eens voor dat je haar niet begint te pluizen.

Juiste manier van föhnen

Zet jij je föhn maar gewoon op je haar en hoop je dat je lokken zo snel mogelijk droog zijn? Dan wordt het misschien tijd om iets nauwkeuriger naar je föhntechniek te kijken. Het is namelijk belangrijk dat je eerst je wortels föhnt en daarna naar beneden werkt. Je haarschubben sluiten op deze manier beter en dit resulteert in glad en glanzend haar. Doe je het andersom? Dan kan je haar pluizen en wordt het statisch.

Van tevoren drogen

Onder de douche vandaan stappen en meteen een föhn op je haar zetten, is niet het beste idee. Het is veel beter om eerst een handdoek om je haar te wikkelen zodat het vocht in de handdoek kan trekken. Zo heb je minder warmte nodig om je haar te drogen wat weer beter is voor je lokken. Het beste is om eerst nog je haren droog te deppen. Doe dit echter niet met een handdoek, die is veel te ruw. Maar gebruik bijvoorbeeld een t-shirt. Deze is veel zachter voor je haar waardoor je je haar minder snel zult beschadigen.

Lees ook: Herken jij dode puntjes wel? Zó check je of je lokken nog gezond zijn!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay