Feit of fabel: ‘Gespleten haarpunten zijn niet meer te herstellen’

Wij vertellen je hoe het zit! 

Dat ene dure haarmasker van de kapper of die speciale shampoo die belooft je gespleten haarpunten direct te behandelen: je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een middeltje op de markt waar jouw haar écht beter door zou moeten worden. Maar kan dit eigenlijk wel? Zijn die gespleten haarpunten niet gewoon het begin van het einde? Voor eens en altijd geven wij je het verlossende antwoord. 

Helaas, maak maar alvast een afspraak bij de kapper.

Gespleten haarpunten

Een gespleten haarpunt is te herkennen aan meerdere kleine puntjes aan het uiteinde van één haar. De onderkant van je haar voelt vaak droog en soms haast ‘stro-achtig’ aan. De gespleten puntjes ontstaan door beschadiging van je buitenste haarlaag. Hierdoor is je binnenste haarlaag niet langer beschermd en ontstaat er uitdroging, wat zich uit in gespleten haarpunten.

Oorzaak

Wees niet bang: die gespleten haarpunten ontstaan heus niet alleen maar door jouw ‘goedkope’ shampoo of conditioner. Ook door warmte – lees: een föhn of andere hete stylingtools –, wrijving met een handdoek, haarkleuringen of haarproducten ontstaan er gespleten haarpunten. Kortom: door veel oorzaken kan dit euvel ontstaan.

Fabel of feit

Maar hoe zit het met het herstellen van deze gespleten haarpunten? Helaas, dat is niet mogelijk. Wanneer je lokken eenmaal beschadigd zijn, zullen de gespleten haarpunten zich niet meer aan elkaar hechten. De enige optie is een bezoekje aan de kapper brengen. Zo zorg je ervoor dat je haren weer in een gezonde staat verkeren en je vervolgens weer zo voorzichtig mogelijk met je haar om kunt gaan – oftewel: een nieuwe poging. Weten we dat ook weer!

Lees ook: 5 tips om je scheetjes onder controle te houden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash