7 gewoontes uit je avondroutine die schadelijk zijn voor je haar

haar gewoontes avondroutine

Aan welke dingen maak jij je schuldig?

Of je nu een lange of een korte bos hebt: je wilt dat je lokken er gezond uitzien. Naast die ontelbare dure maskers en serums, is het ook belangrijk om je kapsel dagelijks goed te verzorgen. Door een aantal dingen uit je dagelijkse avondroutine te schrappen kom je al een heel eind. Benieuwd? Wij vertellen je welke gewoontes je beter uit je avondroutine kunt schrappen. 

1. Je slaapt met een knot of staart

Een strakke knot of hoge staart: je haar wordt er ’s nachts niet blij van. Doordat het elastiekje elke nacht op dezelfde plek in je lokken snijdt, kunnen je haren op den duur afbreken. Is slapen met los haar niet jouw ding? Probeer dan eens twee vlechten te maken. Je haar beschadigd op deze manier minder snel én je krijgt er prachtige beachy krullen voor terug.

2. Je slaapt met nat haar

Douche jij voor het slapengaan? Stap dan niet met die natte bos in bed. Wanneer je haar nat is, is het op z’n kwetsbaarst. Door met je kwetsbare haar in bed te stappen, krijg je sneller dode punten of pluizig haar.

3. Je gebruikt een haarelastiekje

Het lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar eigenlijk is het gebruiken van een haarelastiekje minder goed dan je denkt. Vooral bij nat haar doet het meer kwaad dan goed. Gebruik in plaats van een elastiekje juist een grove knip om je lokken bij elkaar te houden.

4. Je slaapt met een bos vol haarlak

Gebruik jij veel haarlak om je kapsel in de plooi te houden? Prima, maar duik niet met die bos vol haarspray je bed in. Haarlak droogt je haar uit. Wanneer jij met je droge bos haar in bed kruipt, wordt het in de nacht alleen nog maar erger. Elke avond je haren wassen is ook geen goed idee, dus kies ervoor om je haren in een grove knip bovenop je hoofd vast te zetten. Zo ontstaat er een stuk minder wrijving.

5. Je hebt een katoenen kussensloop

Ai, een katoenen kussensloop doet niet veel goeds voor je kapsel. Katoen neemt een hoop vocht op, wat ervoor zorgt dat je haar uitdroogt. Door te slapen op een satijnen kussensloop voorkom je een hoop ellende. Zeg maar gedag tegen die gespleten haarpunten of afgebroken haren.

6. Je slaat het borstelen over

Borstelen voor het slapen gaan is – ondanks dat je misschien dacht van niet – een erg goed idee. Indien je de borstelsessie voor het slapengaan overslaat, kun je daar maar beter mee stoppen. Je haar produceert natuurlijke oliën, die je tijdens het borstelen over je haar verspreid. Hierdoor hydrateer je je lokken op een natuurlijke manier.

7. Je hydrateert je haar niet goed

Ben jij iemand die je haren in de ochtend een flinke wasbeurt geeft? Maak hier dan gebruik van. Tijdens je nachtrust hebben je lokken alle tijd om hydraterende haarproducten op te nemen. Smeer je haren eens goed in met een haarmasker, slaap een nacht – uiteraard op een satijnen kussensloop – en spoel het product de volgende dag uit. Geloof ons: je haren zullen je dankbaar zijn.

Lees ook: Vrouw laat schaar in lokken zetten en ziet er jaren jonger uit

Bron: The Healthy | Beeld: Unsplash