Dit is dus hoe lang het duurt voordat je haar groeit

En dit kun je doen voor lange, gezonde lokken

Het uitgroeien van je haar voelt net als een minuut planken… oneindig lang! Wij zijn altijd op zoek naar manieren om het sneller te laten groeien. Groeit het bijvoorbeeld sneller als je het regelmatig knipt? Of moet je bepaalde vitaminen slikken? Dit is hoe lang het normaal gesproken duurt voordat je haar groeit. 

Centimeters erbij

Hoe snel je haar groeit, verschilt van persoon tot persoon. Dit heeft namelijk te maken met je gezondheid, leeftijd, dieet en genen. Gemiddeld gezien groeit je haar ongeveer 15 centimeter in een jaar, volgens de American Academy of Dermatology. Dat klinkt al best wat. Bereken je het per maand, dan gaat het om ruim 1 centimeter haar erbij.

Zelf een handje helpen

Er zijn wel een aantal dingen die je zelf kunt doen om je haren een handje te helpen. Kam je haar bijvoorbeeld liever niet als het nat is, begin je haar onderaan te borstelen en werk vervolgens omhoog, en schrap deze 7 gewoontes uit je avondroutine. Daarnaast kun je je haargroei ook stimuleren door je dieet aan te passen. “Rauw fruit en rauwe groenten, volkorenproducten en gezonde vetten zijn superfoods voor je haargroei”, vertelt haarstylist Christine Neos aan Popsugar. “Deze voedingsmiddelen zijn heel goed voor je lichaam, wat zich vertaalt in mooie lange, gezonde lokken.

Vitamine E

Volgens dermatoloog Timm Golueke kunnen de antioxidanten in vitamine E de bloedcirculatie in je lichaam verbeteren. Het is dan ook een goed idee om een crème met vitamine E op je hoofdhuid in te masseren voordat je naar bed gaat.

Lees ook: Dit zijn de 5 ongeschreven regels die bij elk kappersbezoek gelden

Bron: POPSUGAR | Beeld: Unsplash