Goed om te weten: dit is hoe zwaar jouw tas mag zijn 

tas

En dan is er ook nog verschil tussen een schoudertas, rugzak of clutch

Heb jij last van je schouders? Mogelijk is je tas daar de oorzaak van. Vooral vrouwen mogen graag zoveel mogelijk spullen meenemen in hun schoudertas. Maar is het eigenlijk wel verstandig om je tas helemaal vol te gooien? Wij zochten voor je uit hoe zwaar (of licht) je tas eigenlijk mag zijn. 

Op alles voorbereid 

We willen graag overal op voorbereid zijn. Daarom stoppen we onze tassen, naast noodzakelijke dingen als sleutels, portemonnee en telefoon, vol met make-up, een flesje water, kauwgom of een paar extra schoenen. Je weet nooit wanneer het van pas komt, toch? Echter maakt het je tas ongemerkt een stuk zwaarder dan misschien nodig is. 

Tru-Align Body System

Om jezelf en je schouders te beschermen is het verstandig om je aan de richtlijnen van dr. Evelyn Haworth, chiropractor en mede-uitvinder (samen met man Kelly Haworth) van de Tru-Align Body System, te houden. Dit is een systeem dat aangeeft wat het ideale gewicht van je handtas zou moeten zijn. 

Tien procent

Het klinkt misschien heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Neem tien procent van je eigen lichaamsgewicht, dit is een makkelijke manier om uit te rekenen hoe zwaar je schoudertas mag zijn. Weeg je zeventig kilo? Dan mag je schoudertas niet zwaarder zijn dan zeven kilo. Daarbij maakt het niet uit hoe je de tas draag, kruislings of recht naast je lichaam. Het heeft echter wel zin om te wisselen tussen beide schouders en om een zo breed mogelijk hengsel te kiezen.

Rugzak

Draag jij liever een rugzak dan een schoudertas? Dan kun je iets meer spullen meenemen. Een rugzak die je op beide schouders draagt, mag namelijk twintig procent van je lichaamsgewicht zijn. Maak een volle rugzak ook vast rond je middel, op die manier verdeel je de belasting optimaal over je lichaam. 

Kleine tassen en clutches 

We nemen natuurlijk niet altijd een schoudertas of rugzak mee. De meeste vrouwen hebben dan ook tassen in alle soorten en maten. Een kleine tas kan ideaal zijn voor een kort uitstapje of een andere gelegenheid waarbij je minder spullen nodig hebt. Zorg ervoor dat een kleine tas met kort hengsel niet zwaarder is dan 4,5 kilo. Een clutch maak je het liefst niet zwaarder dan 2,5 kilo. Je armen en schouders zullen je dankbaar zijn! 

Lees ook: Hilarisch: internet vergelijkt peperdure tas met hondenpoepzakje

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash, Jonathan J. Castellon 

Array