Deze dingen maken je huid onbewust ouder

Maak jij je hier ook aan schuldig?

We willen allemaal het liefst zo gezond mogelijk oud worden, ook is het mooi meegenomen als mensen je jonger schatten dan je eigenlijk bent. Wil jij een jong gelaat (behouden)? Let dan op deze dingen, ze verouderen je huid.

Nummer vier vergeten wij nog weleens. 

De telefoon

Het gaat mee van hot naar her, wordt continu vastgehouden -ja, zelf op het toilet- en je houdt hem vaak tegen je gezicht. Toch is die sociale contactenbron een van de weinige dingen die je (vrijwel) nooit wast. Naar schatting krioelen er meer bacteriën op je telefoon dan in je badkamer. Vooraan maar wat vaker een schermdoekje over je telefoon halen en bellen met een oortelefoon.

Een lekker luchtje

Een geurtje opdoen voor je de deur uitstapt, is wel zo leuk. Maar de alcohol in dat lekkere luchtje kan je huid behoorlijk uitdrogen. Spuit daarom geen parfum op je huid als je lang de zon ingaat. Wel kun je een beetje parfum in je haar spuiten of op je kleding.

De kussensloop

Je lichaam herstelt zich wanneer je slaapt, je huid is hier geen uitzondering op. Je huid ontdoet zich van de dode huidcellen en die blijven achter op je kussensloop. Als je wakker wordt met een onzuivere huid, kan het zijn dat je je kussensloop hoognodig moet vervangen. Was je gezicht daarom elke avond en vervang je kussensloop regelmatig.

Vergeten te eten

Ook als je geen honger hebt, moet je nooit een maaltijd overslaan. Als je een maaltijd overslaat, kan je huid er levenloos uit gaan zien. Als je vergeet te eten of een maaltijd overslaat, krijg je te weinig essentiële voedingsstoffen (denk aan vitamines, eiwitten en gezonde vetten) binnen. Je huid moet van binnen net zo goed gevoed worden als van buiten. 

Zonnebrandcrème die overdatum is

Helemaal in de zomer is het verstandig om elke dag wat zonnebrandcrème op je huid te smeren. Mits deze crème niet over datum is. Je bent heus niet de enige die de zonnebrandcrème van vorig jaar ‘gewoon weer’ gebruikt. Als de crème veroudert, werk-ie minder goed. Twijfel je of de zonnebrandcrème nog goed is? Neem het zekere voor het onzekere en schaf een nieuw exemplaar aan.

Lees ook: We gebruiken veel te veel dagcrème, dít is de juiste hoeveelheid

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Gatsby | Beeld: Pexels