We gebruiken veel te veel dagcrème, dít is de juiste hoeveelheid

Daarom is die (dure) pot crème zo snel leeg

Hydrateren is ontzettend belangrijk om je huid gezond te houden. Om die reden zijn de meeste vrouwen dan ook niet zuinig wanneer ze hun dag- en nachtcrème aanbrengen. Beter te veel dan te weinig, toch? Echter betekent meer smeren niet dat dat beter is. Sterker nog: je zult hierdoor veel sneller een nieuwe pot van die ene crème moeten aanschaffen. En dat is toch best zonde, als je het ons vraagt.

Zóveel moet je dus echt gebruiken.

Te veel smeren
Een dagcrème in de aanbieding kopen is nog wel leuk, maar jouw favoriete merk is niet altijd scherp geprijsd. Het resultaat? Je bankrekening wordt achtergelaten met een gat, helemaal wanneer je niet gaat voor het huismerk crèmepje, maar een dure. Helemaal niet nodig, je gebruikt waarschijnlijk veel te veel dagcrème. Hoeveel je dan wel moet gebruiken? Weinig, heel weinig.

Hoeveelheid
De dagcrème hoeft niet soepel over je huid gesmeerd te worden, maar dat mag best een beetje stroef gaan. De crèmepjes van tegenwoordig bevatten allerlei goede ingrediënten waardoor het smeersel direct door de huid wordt opgenomen. Je hebt daarom van zowel je nacht- als dagcrème niet meer nodig dan een portie ter grootte van een amandel. 

Lees ook: Ook zo’n droge huid in de winter? Déze tips gaan je helpen!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: HLN | Beeld: Pexels