Waarom je de instructie van een gezichtsmasker absoluut niet moet negeren!

gezichtsmasker

Dit gebeurt er als je een gezichtsmasker te lang laat zitten

De sheet mask trend is al een tijd geleden overgewaaid uit Korea, waardoor de maskertjes nu ook veel in Nederlandse winkels liggen. Je ziet er een beetje gek uit met zo’n papiertje op je gezicht, maar de maskers zijn vaak erg goed voor je huid en daarom ook razend populair. De volgende keer dat je zo’n masker gebruikt, zou je wel even op de verpakking moeten kijken.

Je kunt maar beter de instructies opvolgen.

Werking

Sheet masks zijn erg populair omdat het weinig geknoei is; je hoeft alleen maar het maskertje uit de verpakking te halen en op te doen, dus geen geklieder en gesmeer met je vingers. Het masker is gedrenkt in een verzorgend serum dat jouw huid hydrateert, verzorgt, verzacht of strakker maakt. Het is dan ook aanlokkelijk om het papiertje zo lang mogelijk op je gezicht te laten zitten, want dan werkt het vast extra goed, toch? Niet dus!

Schadelijk

De meeste maskertjes hoef je maar 20 minuten op te doen om ze maximaal hun werk te laten doen. In die tijd hebben de werkzame ingrediënten genoeg tijd om jouw huid er weer stralend uit te laten zien. Langer is dus echt niet nodig, en het kan juist schade aanrichten! Dermatoloog en assistent-professor Shari Marchbein van New York University School of Medicine waarschuwt dat de goede ingrediënten in sheet masks je huid juist kunnen irriteren als je ze te lang laat zitten.

Geïrriteerde huid

Heb je wel eens een droge, rode en geïrriteerde huid na een sheet mask? Nu weet je waarom! Volgens dermatoloog Marchbein kan alles wat te lang op je huid blijft gaan irriteren. De verpakking van je maskertje geeft daarom niet voor niets aan hoe lang het moet inwerken. Volgende keer toch maar een timer zetten..

 

Lees ook: Vier douchegewoontes die je huid beschadigen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Allure | Beeld: Videostill YouTube