Consumentenbond zegt: beste dagcrème kost maar 2,48 euro! En de duurste? Die is het slechtst

dagcrème

Deze dagcrème kwam als beste uit de test

De meeste mensen hebben wel één of meerdere potjes dagcrème in de badkamer staan. Je kan het dan ook in werkelijk alle prijsklassen krijgen, van een paar euro tot een half maandsalaris. Elke dagcrème belooft je in principe hetzelfde: een stralende jonge huid, zonder pukkels en rimpels.

Tja, dat willen we natuurlijk allemaal wel. Hoe duurder de crème, hoe magischer deze gepresenteerd wordt.

Goedkoop duurkoop?
Maar is duurder ook altijd beter, en is goedkoop altijd duurkoop? Het is soms lastig om een keuze te maken als de opties zo overweldigend zijn. De Belgische consumentenbond besloot de proef op de som te nemen en een aantal dagcrèmes aan een grondige test te onderwerpen. En wat bleek…? De allerduurste crème kwam als slechtste uit de test. En de winnaar? Een potje van twee en een halve euro!

Test-Aankoop
Test-Aankoop, de Belgische consumentenbond, testte 16 dagcrèmes op verschillende eigenschappen zoals geur, textuur, vettigheid, zachtheid en hydratatie. Opvallend genoeg kwam de crème die het minste kost uit beste uit de test: het potje van de Kruidvat kost maar 2,48 euro! De dagcrème van de voordeeldrogisterij scoorde op alle vlakken het beste. Het smeersel kreeg een score van 64 uit 100 van een panel van vrijwilligers en de consumentenorganisatie. Het meest opmerkelijke uit de test is dat de 265 euro kostende crème van luxemerk La Mer helemaal onderaan de ranglijst is geëindigd. Het peperdure smeersel wist slechts een score van 47 te behalen! Wij weten wel wat wij voortaan op ons gezicht smeren, en jij?

Deze tip bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron & Beeld: Test-Aankoop