Langer bruin blijven? Met deze zes tips krijg je dat voor elkaar!

langer bruin tips

Met deze tips blijf je langer bruin

De zon is volop gaan schijnen en dat betekent dat we het liefst gaan bakken om een bruine kleur te krijgen. Kost het je heel wat moeite om die gebruinde huid te creëeren? Dan wil je hier natuurlijk ook zo lang mogelijk van genieten. Met deze zes tips zorg je ervoor dat je langer bruin blijft.

Je gebruinde huid zal met deze tips veel langer blijven.

1. Hydratatie

Smeren, smeren en nog eens smeren. We doen dit natuurlijk al wanneer we in de zon gaan liggen door ons in te smeren met zonnebrand. Hiermee bescherm je de huid tegen UV-straling en verbranding. Vergeet dan ook niet om tussentijds je huid in te blijven smeren met zonnebrand, niet alleen tegen de straling, maar ook om je huid gehydrateerd te houden. Verzorg na een dag zonnen je huid ook goed met een aftersun, bodylotion en een vochtinbrengende dagcrème. Wanneer je huid onvoldoende gehydrateerd is, zal hij ook sneller gaan vervellen. En dit wil je juist voorkomen, want anders is het vaarwel mooie gebruinde huid.

2. Water drinken

Je huid kun je van de buitenkant hydrateren met zonnebrand en andere crèmes, maar we kunnen de binnenzijde ook een handje helpen. Voor een egale gebruinde huid kun je het best twee liter water per dag drinken. Dit verbetert de doorbloeding en hierdoor sterven je (gebruinde) huidcellen minder snel af.

3. Caroteen

Groenten en fruit dat het antioxidant bètacaroteen bevat, zorgt ervoor dat je bruine kleur langer blijft hangen. Groenten en fruit zoals tomaat, spinazie, wortelen, rode pepers, zoete aardappel en oranje fruit als abrikozen, grapefruits en cantaloupe-meloenen bevatten veel caroteen.

4. Vermijd warme en lange douchebeurten

Hoe langer en hoe warmer je doucht of in bad ligt, hoe sneller je huid uitdroogt. En je raadt het al: hoe droger de huid, hoe moeilijker je lichaam het heeft om die gebruinde kleur vast te houden. Korte, koudere douchebeurten zijn daarom beter. Vermijd daarnaast ook zoveel mogelijk lange badsessies én openbare zwembaden. Het chloor in zwembaden droogt de huid namelijk ook uit. Smeer je vervolgens na elke douchebeurt goed in met een hydraterende crème.

5. Vitaminesupplementen 

Vind je het lastig om dagelijks voldoende groenten en fruit te eten dat bètacaroteen of vitamine A bevat? Dan kun je bij de drogisterij vitaminesupplementen aanschaffen waar deze antioxidant en vitamines inzitten. Wij geven de voorkeur aan verse groenten en fruit, maar een extra vitamineboost kan natuurlijk geen kwaad.

6. Scrubben

Een goede scrubbeurt vóór het zonnen is altijd goed. Op deze manier verwijder je de dode huidcellen en trekt de bruine teint dieper in de huid. Toch doe je er ook goed aan om ná het zonnen te scrubben met een milde(!) scrub. Een zachtere scrubkorrel verwijdert de dode huidcellen op je huid, maar verwijdert niet je geliefde, bruine kleur.

Lees ook: 50, 30 of 15: deze zonnebrandfactor past het beste bij jouw huidtype

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels