Met déze natuurlijke middeltjes ben je zo van je hielkloven af

hielkloven

Zo kom je er makkelijk vanaf!

Hielkloven zien er niet zo appetijtelijk uit, helaas hebben veel mensen er last van. Eelt onder je voeten hebben is hartstikke normaal, het beschermt de huid immers tegen invloeden van buitenaf. Wanneer dit eelt wel heel dik wordt en er een ruwe huidlaag ontstaat, wordt het toch een probleem.

Wisten we dit maar eerder…

Pijnlijk

Vaak ontstaan hielkloven doordat de huid op de hakken heel erg droog is en er overmatig veel eelt wordt geproduceerd. Doordat er constant meer druk op de hielen wordt gelegd tijdens het lopen kan het eelt barsten. Hierdoor ontstaan kloven, barsten en kan de huid in sommige gevallen een beetje openstaan. Dit doet ontzettend veel pijn! Gelukkig kun je hielkloven op een natuurlijke wijze bestrijden en wel met de volgende natuurlijke middeltjes.

  • Olijfolie: breng wat olijfolie direct op je hakken aan en laat het goed intrekken voordat je je voeten schoonmaakt met een beetje warm water en zeep.
  • Kokosolie: warm wat kokosolie op tussen je handpalmen en breng het aan op de kloven. Trek sokken aan en laat het ’s nachts intrekken.
  • Melk: doe 250 milliliter melk samen met één liter warm water in een teiltje. Doe je voeten in het mengsel en laat het ongeveer vijftien minuten weken. Scrub je hakken goed om de dode huidcellen te verwijderen.

Lees ook: Je neus snuiten of ophalen: wat is beter voor je gezondheid?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: DavidWolfe | Beeld: 40+60 Feet, Euw. door Bark onder de licentie CC BY 2.0

Array