Om deze reden moet je je gezicht niét afdrogen na het douchen 

We verklappen alvast: het doet veel goeds voor je huid 

We willen allemaal graag een stralende huid. Een ‘glowy’ huid lijkt echter niet zomaar aan te komen waaien. Lijkt, inderdaad. Want celebrity make-upartiest Tiffany Lee deelt haar ultieme tip voor een stralende huid – en die is verrassend simpel. 

Trucje 

Als er iemand is die alles weet over een stralende huid, is het wel medisch schoonheidsspecialiste en celebrity make-upartiest Tiffany Lee. Gelukkig maakt ze geen geheim van haar huidverzorgingsroutine en deelde ze die onlangs met Mind Body Green. Een van haar beautygeheimen blijkt verrassend simpel te zijn. “Wanneer ik net onder de douche vandaan kom, droog ik mijn gezicht niet. Ik laat het gewoon vochtig.” Zo simpel kan het zijn!

Waarom het werkt 

Breng je na het douchen vaak meteen een vochtinbrengende crème aan? Dan is het goed om net als Lee je gezicht niet droog te maken. Een dergelijke crème werkt namelijk het beste als je het aanbrengt op een vochtige huid. De bevochtigers hydrateren namelijk door water aan te trekken en het in de huid te houden. Hoe vochtiger de huid, hoe makkelijker je het de actieve ingrediënten maakt om vocht aan te trekken.

Mini facial 

Natuurlijk hoef je je gezicht niet kletsnat te laten na het douchen. Lee gebruikt zelf haar handpalmen om het teveel aan water voorzichtig weg te ‘tikken’. Vervolgens gaat ze over op haar beauty-routine, wat volgens haar een soort mini facial is. Je poriën zijn door het warme water namelijk wat meer geopend en hierdoor neemt de huid de crème beter op. Wil je het beste uit je mini facial halen? Reinig je gezicht dan voordat je doucht en houd ook je gezicht niet te lang onder die warme waterstraal, want dit kan je huid namelijk weer uitdrogen. 

Ga jij dit trucje ook proberen?

Lees ook: Waarom je vanaf nu ook thuis parfum moet gaan dragen

Bron: Mind Body Green, Marie Claire | Beeld: Unsplash