Wat is nou beter: slapen met los haar of een staart?

slapen los haar staart

Voor eens en altijd het antwoord op deze vraag

Voor veel mensen met lang haar is het een eeuwig dilemma: wat is nou beter, slapen met los haar of met een staart? Als je de hele dag je haar in een staart draagt, kan het heerlijk zijn om het ’s nachts lekker los te hebben. Andersom kan het ook fijn zijn om je haar even omhoog te gooien als je het de hele dag los draagt. Maar wat is nou eigenlijk het beste voor je haar? Wij hebben het antwoord.

Los of vast?

Veel mensen vinden het heerlijk, slapen met los haar. Toch is dit minder goed voor je haren dan je misschien denkt. Je haren zijn een bron van viezigheid. Dat feit is al niet heel fris op zichzelf, maar het is ook nog eens slecht voor je huid. Eigenlijk best logisch. Als je met los haar slaapt, rust je gezicht de hele nacht op je ‘vieze’ haren. Als jij regelmatig last hebt van puistjes op je wang en in je nek, dan zou het slapen met los haar zomaar de oorzaak kunnen zijn.

Wat is het beste?

Het is dus het beste voor je haar én huid om met je haar vast te slapen. Wanneer je het los draagt, schuren je haren de hele nacht over je kussen, waardoor ze sneller afbreken. En dat is niet wat we willen natuurlijk! Je kunt zelf bepalen op welke manier je je haar ’s nachts vast draagt: een staart, losse knot of een vlecht. Als je gaat slapen met een vlecht, word je de volgende dag ook nog eens wakker met een mooie slag in je haren. Dubbel voordeel!

Douchen voor het slapengaan

Je haren wassen tijdens een lekker warme douche in de avond, is natuurlijk een heel goed idee! Je haar is dan lekker schoon voordat je gaat slapen. Wat je alleen niet moet doen, is gaan slapen met kletsnat haar. Doe je dat wel, dan gaat je haar sneller klitten en breekt het eerder af. Bedenk dus goed wat een handig tijdstip voor jou is om te gaan douchen. Want bij de een droogt het haar sneller dan bij de ander.

Zijdezacht

Grote kans dat je deze tip al eens gehoord hebt, maar wij delen hem toch nog even: slaap eens op een zijden kussensloop. Dit is een goed alternatief voor een katoenen sloop om je haar te beschermen, of je het nu los of vast draagt. Een katoenen kussensloop trekt het vocht uit je lokken en daardoor worden ze snel droog en pluizig. En daar worden we niet heel vrolijk van in de ochtend. Een zijden kussensloop voorkomt haarbreuk én je wordt met stralende lokken wakker, die lekker soepel aanvoelen.

Lees ook: Dit is dus hoe lang het duurt voordat je haar groeit

Bron: NSMBL | Beeld: Pexels