Zo wordt je spijkerbroek weer fris zónder te wassen

spijkerbroek, spijkerbroeken wassen

Zo kan je ‘m nog een dagje aan!

Je favoriete spijkerbroek wil je het liefste elke dag aan, maar daar gaat hij niet lekkerder van ruiken. Je zal merken dat je spijkerbroek na verloop van tijd muffig gaat ruiken en dat wil je absoluut niet. Met de truc die we hier met je gaan delen zullen de bacteriën minder snel vermenigvuldigen, waardoor je je broek wat minder snel hoeft te wassen. 

Zo kan jij je spijkerbroek weer even aan.

Wassen
Wist je trouwens al dat je een spijkerbroek niet elke week hoeft te wassen? Velen van ons doen dit wel, maar het is verre van nodig. Je kan prima twee tot drie maanden weken totdat je je spijkerbroek weer eens in de wasmachine gooit. Hierbij ligt het er wel aan hoe vaak je de spijkerbroek draagt. Draag je ‘m letterlijk elke dag, dan zouden we aanraden je spijkerbroek wat vaker te wassen.

Diepvries
Mochten er nu toch vieze geurtjes in je spijkerbroek geslopen zijn, dan kan je die met een slimme truc doen verwijderen. Stop je spijkerbroek in een diepvrieszak en sluit die. Stop je spijkerbroek een nachtje in de vriezer. Haal de broek ‘s ochtends weer uit de vriezer en je zal zien (of beter gezegd… ruiken) dat de luchtjes zijn verdwenen! Let wel op: het dood de bacteriën niet.

Lees ook: Welke soort spijkerbroek past het beste bij jouw figuur? Koop nooit meer de verkeerde broek

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle, Margriet | Beeld ter illustratie