Tips en trends: alles over het knippen van een pony

Zodat je een weloverwogen besluit kunt nemen

Misschien heb jij vroeger wel een pony gehad of heb je er nu een. We hebben er op zijn minst allemaal eens over nagedacht: hoe zou een pony mij staan? Een pony laat je niet zomaar knippen, daar moet je goed over nadenken. Je wilt geen spijt achteraf. Om je goed voor te bereiden op de eventuele keuze, vertellen wij je alles over de pony! Zo ga jij goed voorbereid naar de kapper.

Eindeloos variëren

Met een pony kun je eindeloos variëren. Ze kunnen op verschillende manieren geknipt worden en je kunt ze dus ook op verschillende manieren dragen. In principe is er voor iedereen en elk gezichtstype een geschikte pony. Hieronder zetten we een aantal populaire pony’s op een rijtje.

Ultrakort

Een veel voorkomende look op de catwalk: de baby bangs-pony. Het is een ultrakorte variant, waar je goed over na moet denken voordat je hem laat knippen. Deze pony staat vaak heel stoer, juist omdat hij zo kort is. De baby bangs is ideaal voor mensen met een rond gezicht. Goed knippen is hierbij erg belangrijk, maar door de vorm van de pony komt je gezicht hier heel goed uit.

Lekker messy

De messy pony is een korte, ongelijke pony die enigszins wild geknipt is. Deze pony is lekker nonchalant en rommelig en je hoeft hem niet heel erg te stijlen. Lekker makkelijk in de ochtend! Voor een extra rommelig effect en extra volume kun je wat wax op je pony spuiten. De messy pony staat goed bij mensen met een smal gezicht, deze pony geeft je gezicht namelijk wat meer vorm.

Lange pony

Een pony die momenteel heel populair is, is de lange pony. Hierbij komt de pony net iets over je wenkbrauwen heen. Deze variant is heel vrouwelijk en stijlvol, maar kun je ook een messy effect geven. Voor mensen met een ovaal gezicht is deze pony heel geschikt, door de lengteverschillen komt het gezicht namelijk extra goed uit. Doordat deze pony wat langer is, kun je hem zelfs op meerere manieren dragen: ‘gewoon’ recht, naar de zijkant of met een scheiding.

De krullende pony

Denk jij dat een pony alleen geschikt is voor mensen met stijl haar? Zeker niet! Ook de krullenbollen onder ons kunnen prima een pony nemen. Het staat juist lekker speels en kan een dromerig effect hebben.

De schuine pony

Deze variant is welbekend: de schuine pony. Misschien heb je hem zelf al eens gehad en anders heb je hem vast al eens gezien. Hij staat chique en stijlvol. De schuine pony is ideaal voor mensen met een smal voorhoofd, de pony geeft je een sterker en uitgesprokener gezicht.

Wij zeggen: doen!

Ben jij inmiddels helemaal geïnspireerd geraakt om een pony te nemen of twijfel je nog? Wij geven je een lijstje met redenen om het wél te doen:

  • Het laat je jonger lijken
  • De focus ligt op je ogen
  • Het ziet er verzorgd uit
  • Bij een lange pony hoef je minder vaak je wenkbrauwen te epileren, je ziet ze toch amper
  • Het kan een groot voorhoofd kleiner laten lijken
  • Het verbergt acne op je voorhoofd

Lees ook: Dit zijn de 5 ongeschreven regels die bij elk kappersbezoek gelden

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels