Met deze trucjes reken je af met statisch haar

Ein-de-lijk van dat geknetter af

Hoewel de lente bijna in zicht is, zijn we nog steeds niet van dat knetterende haar af. We dragen immers nog steeds een wollen sjaal en zodra deze langs je haar gaat, merk je weer dat het statisch is. Het hebben van statisch haar is hartstikke irritant, gelukkig zijn er een paar trucjes waardoor je ervan afkomt.

Een kind kan de was doen!

Droogtrommeldoekjes

We gooien deze doekjes meestal in de wasmachine om ons kleding te beschermen, maar je kunt het ook gebruiken om van je statische haar af te komen. Wrijf met een droogtrommeldoekje over je haar; vanaf de haarwortel tot aan de punt.

Volle melk

Volle melk over je haar gieten klinkt niet zo lekker, maar door het hoge vetgehalte dat in melk zit, is het een goede voeding voor je droge lokken. Masseer wat volle melk in je manen, laat het even intrekken en was het vervolgens met een voedende shampoo.

Kokosolie

Velen hebben anno 2018 wel kokosolie in de keuken staan, maar het is iets wat je ook wel in de badkamer mag leggen. Kokosolie werkt tegen veel kwaaltjes; ook tegen statisch haar. Geef je lokken een boost door kokosolie in je haar te masseren voor het slapengaan. Doe een douchekap op duik je bed in. Spoel het de volgende dag goed uit en je hebt niet alleen soepel en glad haar, maar je bent ook van je knetterende lokken af.

Gebruik een koude borstel

Het klinkt raar, maar door een gekoelde haarborstel te gebruiken, sluiten je haarschubben en gesloten haarschubben zorgen voor glans. Leg ’s avonds je borstel in de koelkast als je ’s ochtends je haren wilt borstelen. Sluit bovendien je föhnbeurt af op de koele stand, hierdoor sluiten je haarschubben weer.

Lees ook: Dit is waarom je echt nooit meer moet douchen met je contactlenzen in

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Trendbuzz | Beeld: Pexels