Dit is waarom mensen massaal vaseline op hun gezicht smeren voor het slapengaan

Is dit de oplossing tegen een droge huid?

Het internet staat vol gekke en verrassende beautyhacks (zoals pindakaas als scheerschuim, wat?), maar soms zit er eentje tussen die nog weleens de moeite waard kan zijn. Zo ook vaseline op je gezicht smeren voor een zachte en gehydrateerde huid. Hierom zweren mensen erbij…

Wie weet is dit dé oplossing.

Hoe werkt het?

Bij deze techniek smeren mensen hun gezicht voor het slapengaan goed in met vaseline. Ze zeggen dat hun huid in de ochtend heerlijk zacht en gehydrateerd is. Dit komt omdat de zalf de huid als het ware ‘insluit’ waardoor er geen vocht uit kan trekken. Heb je van nature een droge huid, dan kun je er dus baat bij hebben om het vocht dat je wél hebt in te sluiten met een laagje vaseline. Dit is volgens velen een betere manier dan allemaal zalfjes en crèmes te smeren.

Verstopte poriën

Nu denk je vast, maar krijg ik hier niet ontzettend veel puistjes van? Volgens dermatoloog Dr. David Lortscher is dat niet zo. Uit onderzoek blijkt dat vaseline de huid niet verstopt, omdat het alleen een beschermend laagje aanbrengt en niet in je huid trekt.

Ga jij het proberen?

Wij zijn nog steeds een beetje huiverig, omdat het gewoon niet erg prettig klinkt om je gezicht vol te smeren met vaseline. Toch heeft de methode, genaamd slugging, veel volgers. De aanhangers van vaseline hebben voornamelijk last van een droge huid, dus als jij een al vettige huid hebt is met misschien niet erg verstandig. Ook wordt aangeraden om, als je nog nooit vaseline hebt gebruikt, eerst te testen of je er wel tegenkan. Je kunt namelijk allergisch zijn voor het bestandsdeel petroleum. En misschien moet je niet je mooiste linnengoed gebruiken…

Je mag het potje vaseline overigens weleens vaker uit de kast halen, want er zijn nog veel meer dingen die je ermee kunt doen. Lees hier meer over op de volgende pagina.

Pagina 1/2