Zo laat je wallen en donkere kringen onder je ogen verdwijnen

wallen

Met deze 10 tips kom je van je wallen af

Niemand wordt vrolijk van dikke blauwe kringen onder de ogen, om vervolgens de hele dag te moeten antwoorden op de vraag of het laat geworden is gisteravond. Maar wist je dat wallen niet per se veroorzaakt worden door vermoeidheid? Er zijn vele andere oorzaken – en daardoor ook veel oplossingen. Wij vertellen je hoe je mogelijk van je wallen af kunt komen.

1. Voeding

We hebben het al vaak genoeg gehoord: drink voldoende water en eet gezond. Als je dit welbekende advies opvolgt, zul je merken dat je huid gezonder wordt en je een stuk minder snel last hebt van wallen. Ga niet uit van een ‘alles of niets’ mentaliteit, maar zet kleine stapjes richting een gezondere levensstijl. Elk extra glas water en iedere portie groente is mooi meegenomen, ook als je die chocoladereep eventjes niet kon weerstaan. 

2. Huid reinigen

De manier waarop je de huid onder je ogen reinigt, heeft ook invloed op hoe je eruitziet als je ’s ochtends in de spiegel kijkt. Reinig je gezicht grondig voordat je naar bed gaat, maar wees hierbij lief voor je huid. Gebruik rondom je ogen geen ruwe watjes of washandjes of grote hoeveelheden make-up remover. Een zachte doek en een druppeltje olie zijn vaak al genoeg en beschadigen je huid veel minder snel.

3. Komkommer

Een simpel en snel trucje om je wallen te verminderen, is een komkommerbehandeling. Snij twee plakken af en leg deze een halfuur in de koelkast. Vervolgens laat je de komkommerschijfjes vijf minuten op je ogen liggen. Je wallen zijn meteen een stuk minder dik!

4. Thee

Spaar je theezakjes maar op, want ook deze kun je gebruiken voor een zelfgemaakt oogmasker. Leg hiervoor een lauwwarm thee zakje op elk van beide ogen en laat dit 10 minuten inwerken. De theïne in de thee zorgt voor een betere bloedsomloop in je huid en kan daardoor wallen verminderen. Goed om te weten: zwarte thee bevat de meeste theïne.

5. Citroen en melk

Nog meer middeltjes die gewoon uit je keukenkast komen: gebruik een mengsel van melk en citroensap. Meng hiervoor één eetlepel melk met een paar druppels citroensap. Doop twee watjes in het melkmengsel en leg deze vervolgens 15 minuten op je ogen.

Wil je weten met welke andere 5 tips je wallen kunt verhelpen? Lees dan snel verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2