Zo laat je wallen en donkere kringen onder je ogen verdwijnen

6. Aardappel

Geen komkommer in huis? Schijfjes aardappel kunnen de klus ook klaren. Je moet hier alleen wel iets meer geduld voor hebben, want de aardappelschijfjes moeten 20 minuten op je ogen liggen om in te werken. Daar krijg je wel iets voor terug: de donkere kringen onder je ogen worden lichter en de huid is minder geïrriteerd. Zo zie je er gelijk een stuk wakkerder uit.

7. Massage

Voor een heldere blik kun je je wallen wegmasseren. Hiervoor druk je met je vingertoppen voorzichtig op de huid onder de ogen. Werk van binnen naar buiten en begin met de onderkant van je ooghoek. Een massage zorgt voor een betere bloedsomloop en de afvoer van afvalstoffen uit je huid.

8. Theelepeltjes

Als je geen koukleum bent, is dit misschien een goede tip. Leg twee theelepels een nachtje in de vriezer en houdt deze ’s ochtends tegen je wallen aan (een paar seconden is gelukkig al voldoende). Stop er een stukje keukenpapier tussen om te voorkomen dat je huid aan de lepels vastvriest. IJsklontjes werken ook, maar smelten wel in je hand. Dankzij de kou verdwijnt het overtollige vocht uit je huid.

9. Masker

Naast de zelfgemaakte oogmaskertjes, kun je ook af en toe de tijd nemen om jezelf thuis te verwennen met een gezichtsmasker. Kies voor het beste resultaat tegen donkere kringen een verzachtend en verkoelend master. Wees extra voorzichtig bij het aanbrengen van het masker op de gevoelige huid rond de ogen en smeer hier niet te dik.

10. Slaap

Onmisbaar in dit rijtje is natuurlijk voldoende slapen. Een slaaptekort is lang niet de enige oorzaak van wallen, maar een goede nachtrust draagt zeker bij aan een gezondere huid. Zorg voor een rustgevende avondroutine om snel in slaap te vallen.

Pagina 2/2

Lees ook: 7 redenen om een flesje amandelolie in huis te halen

Bron: MonStyle | Beeld: Unsplash